Nálad pesszimistább embert még nem hordott a hátán a föld :D
De nem baj, mert nagyon aranyos vagy, úgyhogy én olyannak szeretlek amilyen vagy :)
Én értem, csak arra voltam kiváncsi, hogy ez milyen formában van jelen az életedben.
Az enyémből szögek állnak ki, és le van kenve shittel.
Most megyek. Majd még jövök.
Ciao! Olá! Até já! =))
Mindenkinek meg van a maga keresztje.
Általában így van.
De olyan helyzet is van, amikor olyan területen történik a baj, amire nem számítok, mert más rosszra gondoltam.
Kicsit zavarosan fogalmaztam ,de remélem érthető.
És mindig azzal kapcsolatban történik a baj, amivel kapcsolatban a jót érzed?
Amikor egy csepp jó történik velem, akkor érzem a bajt. És be is jön, ezért vagyok pesszimista.
Bár ez egy ritka érzés számomra, hiszen jó nem nagyon történi kvelem.
Nem hiszem. Ez valami más. Ismered azt az érzést, hogy amikor valamit lazán veszel, amikor úgy érzed minden jó, akkor tuti történik valami baj. Azért fél az ember optimistának lenni, mert ezzel előhívja Murphy-t.
Há, én is találtam egy hibát. A pesszimistának nincs miből fölállnia, mert azt kapta, amire számított, tehát nem is csalódott. :-)
A pesszimizmus és az optimizmus szerintem abból ered, hogy pl gyermekkorban, kisgyermekkorban mennyi csalódás, illetve siker érte az embert...Gondolom én állandóan szívtam.
Como estas?
Neked elhiszem! :-))))))
De ha beszívod az optimizmust, akkor egy-egy nagyobb "vereség" (nem találom am egfelelő szót..bukás..után rágódhatsz, de nem lesz min.
"Álmok? Elég volt. Lelkem menekül és szárnyaszegetten hull a vég felé. Húsz évig hittem, hogy erő a tűrés, s most felsírok:....a nyomorúltaké."
(Sz.L.)
"Nézőpont kérdése hogy kinek mi jut..." - boldogok a lelki szegények.....
Éppen most olvasok vissza.
Sziasztok!
Boa tarde! Puncsikának meg boas tardes!
Találtam egy hibát.
,,Optimistának jobb lenni. Hamarabb feláll a buktából az ember."
Itt a hiba. Az igazi pesszimistának egy másodperc se kell, hogy felálljon a buktából, hiszen előre számított rá. Míg az optimista aki úgy megy, hogy siker siker siker!, annak nagyot koppan.
A boldogság a tájékozatlanoké.
Az csak a szélsőséges eseteknél mondható el hogy csak a mócsingja jut. Egy pesszimistának nagyon nehéz jót tenni, mert szinte mindenben a rosszat látja. Nézőpont kérdése hogy kinek mi jut...
Szerintem meg mindenkinek meg kell találnia a saját útját. De ha ezt mégsem teszi, azért az is egyfajta út.
Valakinek meg csak a mócsingja jut.....
Ok, ha nem dőlök ki itt leszek. Jó vásárlást! És ne anyád cipelje a szatyrot! :-))))