3 napja pakoltam le mindent hogy csaka legfontosabbak maradjanak...:D
Köszönöm nektek, most jól megéheztem!:( :)
De erről az olvasás közbeni Sthal konyhája is tehet:)
Túl sok rajta az üres hely, még sokat kell tanulnod ifjú padava:)
Ha már itt tartunk leírom az enyémet is: az olyan hogy olajon megpirítod(hogy már néhány szem egy kicsit elkezdjen barnás lenni.) és akkor beleöntesz 2X annyi (hideg)vizet mint amennyi rizs van. akor ugye felcsap a gőz meg minden. na, mikor felforr akkor letakarod fedővel és néha megkevered. mikor már majdnem elfogy a víz akkor kikapcsolod és lefeded és a gőz dolga.. az ízesítés az mindegy, azt úgyis akkor teszem bele amikor a vizet..
ezekszerint az én azttalom lélektelen.. na mind1..:D
pillanatkép az asztlomról.. mert ugye rend a lelke mindennek:
[lnk]http://www.kepfeltoltes.hu/060813/2006_0813image0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
oké:P ezt elmentem valami word dokumentumba...
10szer?:DDDD úristen! ifgazad van.. egy Photoshopos képnél is képesek elkezdeni erről vitázni.. meg mivan azzal a képpel ami "rosszabbul élünk mint 65 millió éve." képpel.. azalatt mennyi hsz lett?
Oké. :)
Felforrósítom a zsiradékot egy edényben... egy pohárba rizst öntök, az a mérce a továbbiakban. Ha egy pohár rizsből készítjük, akkor 2,5-3x -os mennyiségű forró vízzel öntjük fel, a zsiradékon , nem megpirított, csak megfuttatott rizst. Ízesítem, általában delikáttal, sót nem teszek bele. Mivel villannyal főzök, így azonnal leveszem a legkisebb fokozatra. Az edényt letakarom fedővel és a fedőt, egy erre rendszeresített konyharuhával még beborítom. 2-3 perc múlva, teljesen lekapcsolok alatta. A többi a gőz dolga.:) Isteni, pergős rizs lesz belőle.
Ez a natur. Ha gombás, vagy zöldborsóst készítek, akkor a zsiradékban előbb megpárolom az aktuális zöldséget, aztán megy rá a rizs. :)
Várom a beszámolót, ha kiprószáltad. :)
Elég rendszerességgel csinálja, legalábbis mióta rálátásom bvan a beküldött cuccokra.
Most lehet ez neked nem fog tetszeni, de potom tíszer küldték be a te kedvenc Gyurcsányos videódat. Nem politikai lap a vicclap, így ment a levesbe. Elszabadult már ennél kevesebbért is a pokol a hsz-nál.
nem hiszm hogy szügség lenne rá ez is benne van a mindenben.:)
Igen, valóban..:D
akkor direkt azért mentem... de most nem akarom összecsapni magam..
Jó napot!! :DD Mikor volt már reggel??
Írtam emilkét neked is és Fannikának is. S.O.S!!!
Nyissunk, "Főzöcske, de okosan témát??"
Valóban kíváncsi vagy, hogy készítem a jó rizst?? :)
Bezzeg amikor szó szerint "vizibicikliztél" árvízkor akkor volt?:)
háromnegyed 11kor reggel?:P:D:D el vagy te tájolódva!:P:))))