a tv-ben is az volt a legnagyobb probléma, hogy az ujságok megemlítették a hovatartozásukat. az teljesen mellékes volt, hogy megöltek egy embert. gusztustalan az egész. le merném fogadni, hogy el sem fogják ítélni őket. egyszerűen nem lesz tettes.
Ha ők csinálnak ilyet, abból nincs akkora botrány, mintha egy fehér ölne romát. Abból óriási hír lenne egyből. És rasszizmust kiabálnának.... Sajnálom a pasas családját. :(
Mellesleg elég durva, hogy köztük volt egy elvileg értelmes cigó is. De nem számít sokat, hogy iskolázott-e. Attól nem jobb semmivel sem a többinél. Lámpavasra való mind a 3.
hát.. az ilyenért.. olyan bosszút állnék.. pár horzsolásért egy emberélet? vagy nem is csak annyi.. 3 mert a két lánya is végignézte.. bennük is maradandó nyom lezs
Köszi!
Az olaszliszkai eset tényleg nagyon szomorú. :( Ezek után senki nem fogja megmagyarázni a gyerekeknek, hogy a cigók márpedig nem gonoszak.
megdöbbentő ez az olaszliszkai eset..:(
hát.. a manuális beállítások hiánya az bizony zavaró.. kis fényben. elég jó képeket csinál nem zajosak.. néha elbénnáza az autofokusz.. egyébként nincs baj vele
Idézgető: Múlt éjszaka mondtam a barátnőmnek, mennyire szeretem, erre azt mondta, biztos már megint részeg vagy! Amikor kérdeztem, miből gondolja, azt mondta: "Mert én az apád vagyok!"
- Dave George
Áááááááááá! :D
Azért lehet, mert sokkal kevesebbet vesznek egy "kis" szupermarketben, mint egy hipermarketben, és amiatt gyorsan végeznének.... ha nem kártyáznának. :)
A fényképeződnek milyen előnyeit és hátrányait emelnéd ki? A hátrányok jobban érdekelnének. (pl. kevés fényben zajos képek, valami idegesítő dolog használat közben, rossz színek, gyakori életlen képek stb.) Szemezgetek egy ilyen géppel, azért érdekelne. Az kereső hiánya mennyire zavaró?
hát.. intersparba azért nem megyek mert mindig ilyen van.. a lidlben is megy elég gyorsan.. corában meg ugye az a bizalomkártya is.. nem csípem...
hát.. ha zoomolni akkor azok nincsenek képben.. igen olyan gépem van.. méretéhez képest szerintem a legjobb...
Így jártam én is épp elégszer. :) De most már nem szokott olyan lenni, hogy a bankkártyások miatt sokat kéne várni. (Metro, Cora, ilyesmi helyeken)
A kis képérzékelő zajos, egy mobilban meg még kisebb lehet, mint egy kompakt gépben. A mobilkameráknak csak egy része autófókuszos egyelőre, ez is gáz. A kicsi optika sem előny, és optikai zoomot se tudnak. Létezik olyan is, de méregdrága lehet.
Viszonylag jó képet tudnak csinálni már a drága mobilok is, de elmaradnak egy 30-ezres kompakt gép minőségétől.
Mit írtál, milyen géped van? Pana dmc lz3? Abban elég csábító a 6x-os zoom és az OIS.
a bankkártyával? az hogy ott állok a boltban, várom hogy fizessen.. nem sikerül neki rosszul üti be a kódot vagy nincs rajta elég pénz.. meg alapból is hosszabb mintha odaadsz egy tizest..
hát.. apának a W800i-je. ugye 3.2 MP.. hát.. majd fotózok vele egyet meg az enyémmel meg apának az fuji S7000ével.. és majd megmutatom..
3D asztal: Egyetértek, kb. olyasmire lehet számítani, mint amit írtál. Ez egy baromság szerintem is. A filmekben látványos és jópofa dolog (pl. Johnny Mnenomic), de különben semmi értelme hadonászni a gép előtt.
"virtuális szgép projekt": :) Tehát összemenőben van? ;) Az ötlet jó, de a megvalósítás miatt kényszerűen lassú: egy OS futtat egy programot, ami egy OS-t futtat, ami programokat futtat. Egy komolyabb alkalmazásnál elég zavaró lehet a teljesítmény esés.
laptop OS nélkül: Nem tudom, mennyibe kerül egy SUSE, de sok olyan gépet láttam, amit azzal árultak.
A vista védelméről azt olvastam múltkor, hogy elég erősen meg akarják gátolni, hogy illegális másolatot használjanak az emberek. Ilyen kijelentés egyrészt nyílt felhívás egy keringőre a hackercsapatoknak (presztízs, hogy ki töri meg megjelenés előtt), másrészt ha tényleg közel lehetetlen kijátszani, akkor maguk alatt vágják a fát (a vista elterjedését gátolná az intézkedésük. Az xp-k többsége sem legális.) Sok felhasználó úgysem szívesen váltana vistára csupán a csilivili kinézete miatt, de majd a DirectX 10-zel lehet őket is kényszeríteni.
A napokban hallottam, hogy a BSA megint keményíteni akar. Annyit már elértek, hogy cégeknél elég rizikós dolog illegális szoftvereket használni. Arra szerencsére nincs erejük egyelőre, hogy az otthoni felhasználókat zaklassák. Kivéve, ha egy olyan barom, aki iparszerűen másol pénzért, és még hirdeti is magát.
Engem érdekel a véleményed. Szóval folytathatod, ha lesz még időd. :)
Sokan biztos örömmel fizetnének mobillal. Örülnek, ha kis kedvencük egyre több mindenre jó, biztos szívesen villognak majd vele az áruházakban.
A mobilos parkolójegyben annyi jó lehet, hogy addig ott vagy az autó közelében és nem büntet meg a köcsög szürkebarát, mert lecsapod. :) Különben 0 perc a türelmi idő a parkolás megkezdésétől a jegyváltásig. Ezért rögtön odaszaladnak, és bírságolnak, ha elmész jegyet váltani 100 m-re. Ahol persze nem működik az automata és újabb 100 m-re a szomszéd utcában váltasz jegyet, de mire visszaérsz vagy megbírságolnak, vagy az már a szomszédos rablótársaság jegye, és amiatt büntetnek meg.
Mi bajod a bankkártyával? :)
Nagy pontosságú beszédfelismerés: (1. oldal) Vicces elképzelni, hogy egy irodában 6-8 alkalmazott egyszerre kezd el dumálni a géphez, és mindig a másik ember szavát "hallja meg" a gép. :)
Építsd magad PC: átlag felhasználóként évek óta ilyen gépem van (mármint építsd magad). Mi ebben az újdonság? Hogy lehet egyszerűbb annál, hogy modulokat kell csak összedugdosni? Jobb, ha ezt a jövőben sem csinálja az, aki fél az ilyenektől. :) Jó lesz az, amit írtál, de csak a gyáraknak.
HDMI az asztalon: még több lóvé kisajtolása a felhasználóktól. a szolgáltatás minősége gyenge és sokba fog kerülni.
Használható 3 dimenziós asztal a képernyőn: 10x akkora hardver, fele akkora sebesség a jelenlegihez viszonyítva. ja és 10x-es kezelési idő.
Gépek, melyek minden operációs rendszert futtatnak:
még egyet sem tudnak rendesen. a virtuális szgép projekt is áll mint lóf.sz a hidegvízben.
Több operációs rendszer nélkül értékesített laptop:
"A Lenovo most jött ki először olyan noteszgéppel, a Thinkpad T60p-vel, melyet operációs rendszer nélkül értékesít. Ez ideális választás, ha Linuxot szeretnénk futtatni, és nem óhajtjuk kifizetni a Microsoftnak egy Windows kópia árát, melyet aztán nem is használunk."
frászt. azért árulják így, hogy növeljék a vásárlókedvet. tudják, hogy szivesebben vesz valaki olcsóbban tiszta gépet és tesz fel rá illegális vindózt, mint hogy fizessen érte. pláne ha a szimpi gép home verzióval van, neki meg egy professional kell. ráadásul így sokkal kevesebb a supportköltsége a gyártónak.
na majd még folytatom, ha érdekel valakit a véleményem:)
ki az a hülye aki mobillal fog fizetni? mondjuk én parkolójegyet sem vennék vele. igaz, ha rá lehetett szoktatni az embereket a bankkártyákra, akkor erre is.
de van még pár érdekesség.
"Építsd magad PC
A Dell technológiai vezetője Kevin Kettler olyan PC-k megjelenését vetíti előre, melyeket a felhasználó maga szerelhet össze, egyetlen mozdulattal cserélve ki az elavult alkatrészeket újakra, a számítógép szerelő segítségül hívása nélkül. Ma ugyanis egy asztali gépben alkatrészt cserélni az átlag felhasználó számára elrettentő nehézségű feladat."
ezáltal még kevesebb lesz a hozzáértő szakember és azok is korlátozottan fognak hozzáférni mostmár nem csak a szoftverhez, hanem a hardverhez is. tehát az egyre bonyolultabb vackok egyre több gondot fognak a felhasználónak jelenteni, egyre több pénzbe fog kerülni a cseréjük, esetleg alkalmanként a szakszervízben történő javításuk. tényleg rohadt jó lesz.