Vélemények véleményezése: Ez nem rossz gondolat, de az emberek annyira ellentétes állásponton szoktak lenni egyes termékekkel kapcsolatban, hogy ebből tényleg csak zavar támadna. Elég megnézni egy fórumot pl. egy műszaki cikkről.
"Az amatőr és a profi média egyesülése: még töb hazugság. még több profit." :))) Sommás vélemény! :)
"A szinkronizálás halála: ez mégjobb. már alig várom, hogy minél több vacak töltögessen fel és le a gépemen mindenféle kontroll nélkül." :D Akkor ezt neked fejlesztik. ;)
"Fotók ezrei egyetlen memóriakártyán: erre is olyan nagy szükség volt már, nem?" Bizony. Egy kéthetes kirándulás alatt össze-vissza csattogtatva is összejön kb. 200-300 kép. Szerintem egy 256-os, vagy 512-es kártya nagyon elég, ha valaki nem olyan perverz, hogy raw-ba fotózgat. A profik viszont biztos odalesznek a gyönyörtől.
"Gyufásskatulyányi projektor: ez is már annyira hiányzott itthonról:)" Remélem, minél előbb megjelenik mobilba integrálva is. ;) Lehet vetíteni ilyen eszköz nélkül is.... Elég egy politikus szövegét figyelni a technika tanulmányozásához. ;)
"Minőségi internet telefonon: hát persze. és biztos lesz neki kihajtogatható 21"-es kijelzője is, mi?" :) Igen, egy A/2-es OLED kijelzőt lehet majd kihajtogatni. Azért fantasztikus, hogy miket ki nem találnak mobilra... Akármilyen kényelmetlen hozzá a mobil, mégis elterjed. (sms, mms, wap stb.) Korábban talán hülyének néztek volna valakit, hogy számbillentyűkön szöveget gépeljen. Ma meg minden tinilány 4-5 cps sebességgel tud gépelni a nokiáján. :)
Ne aggódj! Addig még fejlődni fog a hajbeültetési tudomány is. ;)
talán mert a nagy részük hasznavehetetlen marhaság, amit csak azért találnak ki, hogy minél több lét lehúzzanak a t. felhasználótól olyanért amit nem használ, a másik részük, ami meg jó lenne, az meg a különböző üzleti érdekek miatt vagy nem működik egyáltalán, vagy nem úgy ahogy kellene.
de mint említettem ez csak az én véleményem, nem kell vele azonosulni.
ami meg a hőoptikás kábelt illeti, az még létezik is, csak az elkövetkezendő 10 évben nem itt nálunk és főleg nem megfizethető áron fog működni. ha meg a nálunk jellemző emelkedő árakat nézem, akkor azt hiszem nem fogom megérni szőrös fejjel, hogy azon hasítson a net itthon.
pendrive szerű adathordozót ért alatta. mindenesetre érdekesen fejezi ki magát. de annyira még ne számítsatok rá. egy ilyen technológia bevezetése nem két nap. már ha egyáltalán képes lesz működni laboratóriumi körülményeken kívül is. volt már pár hasonló halva született ötlet.
azért írtam róla korábban, hogy pillanatnyilag csak nagy álom
azt az usb-s cuccot én sem értettem..
de.. 2 éve ugye még baromi vagánynak számított az akinek volt 256-os vagy 512-es pendrive-ja.. most.. 8 gb-ost is lehet már kapni... akkor mi az hogy van valami határa a dolgoknak? 15 éve még azt gondolták hgy a legnagyobb winyó amit elő tdnak állítani az 8 gb.. ma egy pendrive is tudja már azt.. hát.. ha már msot kitalálták az egy terás pendrive-ot akkor 15 év múlva már pendrive is tudni fog annyit.. vagy lehet hogy ebben a hadakozásban már annyi idő sem kell
mondd már meg hogy az ötletek 95%át miért kell lehúzni? jó.. az 50%uk tényleg hülyeség.. de miért kételkedsz hogy lesz hőoptikás kábel 50mbit/ s-mal? ebben mi a furcsa? szerintem 10 éven belül elterjed...
Na, ezt a sok érthetetlen irományt nem ovasom végig. Inkább bekapok még egy sajtos rudat. :-)))) Kértek? Most sütöttem.... :-)))
"50 terabájt egyetlen lemezen?
A Harvard Medical School kutatói olyan fényérzékeny fehérjeréteg prototípusát fejlesztették ki, mely elméletileg akár ötven terabájtnyi adatot is képes tárolni egy DVD méretű lemezen. A NEC, mely szintén részt vesz a projektben, a fenti elven működő USB-vel szeretne előrukkolni egy éven belül, s egy évre rá a DVD verzióval."
Mit ért vajon USB alatt? Egy új adatbuszt? (a mai USB utódja) Az fura lenne, mert ott nem a tároláson van a hangsúly. Nem értem.
Egyszerűen kezelhető, okosabb távirányítók: ez is egy jó ötlet. kár, hogy nem fog működni.
Az okos póló: el tudom képzelni milyen jó lesz ez az olcsó 500ft-os kínai minőségben:) úgy 10 mosás után:)
Elérhető e-book: jó is lenne. azokon a vacak kicsi kijelzőkön egyáltalán nem élveet olvasni. ha már itt tartunk, akkor füzet is kellene, hogy ne kelljen a gyerekeknek egy fél háztartás magukkal cipelni az iskolába. persze ilyent nem csinálnak.
Elektronikus papír: szintén. bár mondjuk nemtom mi értelme ezer ilyen papírt használni, ha megoldható lenne egy készülékkel.
Robotok, első rész: "Az ENSZ 204-es World Robotics beszámolója szerint a fűnyíró, medencetisztító vagy ablakmosó robotok ára 2007-re eléri a megfizethető szintet"
nemtom, nekem a fél milla nem megfizethető
Robotok, második rész: tényleg rohadt nagy szükség van emberszabású robotra
1000 oldal nyomtatás percenként: ezek hülyék. a lézernyomtatónál eddig sem pici fejjel nyomtatott. mellesleg ilyen létezik már mátrixban is, úgyhogy nem olyan nagy találmány.
Olcsó mobilinternet: csak nem nálunk. csodák nincsenek. eddig minden net csak drágább lett.
Vélemények véleményezése: sok hűhó semmiért. kaotizmus rulez:)
Az amatőr és a profi média egyesülése: még töb hazugság. még több profit.
Hőoptikás kábel: itt nálunk úgy 100 év múlva.
Védelmi pajzs a böngészőhöz: valamiért az a gyanúm, hogy az ms szoftvereinél itt is bármelyik másik jobb lesz:)
Az installált szoftverek korszakának vége(ez már volt:): dolgozz a neten, adj információt és a lényeg: fizess! webes alkalmazásoknál nehezebb illegális szoftverre szert tenni
Észrevétlen hálózatváltás: ez is rohadt jó lesz.
A szinkronizálás halála: ez mégjobb. már alig várom, hogy minél több vacak töltögessen fel és le a gépemen mindenféle kontroll nélkül.
Fotók ezrei egyetlen memóriakártyán: erre is olyan nagy szükség volt már, nem?
Vezeték nélküli kamerák: amíg nem kötelező használni és megmarad a jó öreg kábel, addig bánja a fene.
Nagy felbontású amatőr filmezés: ez viszont tényleg jó lenne.
Fizetés mobillal(ez is volt már:): "A MobilLime elektronikus fizetéssel foglalkozó cég azt ígéri, olyan szoftvert fejleszt, mellyel szabadon választhatjuk meg, mikor melyik számlánkról vonják le a szükséges összeget."
és ezt majd mások is jól megtehetik helyettünk. de azért jó lesz, hogy már mindent megtehetünk a mobilunkkal amit kb 1-2 évente cserélni kell, mert tönkremegy és egy vagyonba kerül egyébként. de lassan akár wc-re is mehetünk vele, csak egy dolgot ne próbáljunk meg. telefonálni.
Gyufásskatulyányi projektor: ez is már annyira hiányzott itthonról:)
Minőségi internet telefonon: hát persze. és biztos lesz neki kihajtogatható 21"-es kijelzője is, mi?
azért ilyen drasztikus vállakozásokba nem fogok, ha nem muszáj:)
Amikor elkap, ruccanj le egy napra hőn szeretett fővárosunkba, és utána majd tudod értékelni a dolgokat... ;) Nagy meggyőző ereje van ám.
valami oka csak van, hogy időnként elkap a költözködési kedv. és valamiért ilyenkor soha nem degenerált nagyvárosba igyekeznék:)
szerintem nincs olyan külső hűtési megoldás, amit belül ne lehetne megoldani. ráadásul olcsóbb is.
az optikai átvitel nem jó, mert az átalakítás lassú lenne. az AGP-t ha egy slottal arrébb tennék, már valószínűleg nem működne
elfelejtettem figyelni. majd a 2222-nél;)
Egy hétköznapi nővel nem lehetne szépítőszereket reklámozni. A nőtársai nem éreznének olyan erős késztetést, hogy nekik is olyan szépnek kellene lenniük. Mindig az elérhetetlen szépséggel reklámoznak, ez be is jön nekik. :) A centis vakolat és a sok száz wattos lámpák sok arcot kisimítanak. :) Amelyiknek az is kevés, az kap egy kis utókezelést.
Érdekes, hogy vajon miért huszonéves nőkkel - és nem 60-70 éves nőkkel - reklámozzák a ránctalanító krémeket? ;) Talán úgy nem lenne meggyőző ereje a reklámnak....
Su-t el akarod zavarni a fórumból, hogy "más" jöjjön helyette? Nem tetszik ez a szerény név? :D
Sajnos ebben is igazad van. :( Furcsa értékrend van, hogy sikk dolog minél hülyébbnek és tahóbbnak lenni (pl. shelbycobra is milyen népszerű volt a történeteivel). Szerencsére vannak (még) normális emberek is, és nem kötelező hasonulni a nagypofájú bunkókhoz. Még annyit a bűnözőkről - általánosságban -, hogy ebben az országban ők mernek melldöngetve menni az utcán, és bármit meg mernek tenni, mert a jog őket védi. Ha az ember védekezik, akkor ő kerül bajba, nem a támadója.
A többin elég rossz életkörülmények lennének... Hasonló felindulásból gondolkodtál el anno a sziget-projekteden is? ;) Nincs menekvés! :( :) Itt kell élni.
Nekem egy éves nvidiám van, annak még szerencsére nincs akkora étvágya, hogy több csatlakozó kellene rá. :) Igaz, már akkor is csak középkategóriás volt. Ha a külső kártyát ventilátorral akarják hűteni, akkor zavaróbb lesz, mintha bent lenne. Ellenkező esetben meg baromnagy bordát tesznek rá. Vagy ha már kint van, rátesznek egy hőcsövet, és az egyik végét belevezetik egy hidegvizes tartályba. :) Csinálnak egy bojlert. ;) Működhetne egy olyasmi megoldás?
Érdekes kérdést vetettél fel a csatolóval kapcsolatban! A jelenlegi külső megoldások aligha lennének megfelelőek.... A belső buszok (PCI-E, AGP) meg nagyon kényes lehet a rövid vezetékhosszra. Talán majd valami optikai átvitelllel oldják meg? Komoly fejtörést jelenthet a tervezőknek.