én is utána szoktam nézni, ha valami érdekel. azért van a google;)
látszik, hogy csak nézted, azért vagy ilyen vidám:)
De, komoly volt. :( Nem értek a hálózatbiztonsághoz, csak amennyire utánanézek. Köszi, így már értem.
Nem szoktam veszélyes oldalakra menni, így kerülöm el az azzal járó veszélyeket.
viszont a gondolatolvasással nem kellene olyan embereket kiismernem, akiket nem akarok és könnyedén szert tehetnék olyan információkra, amiknek a segítségével nem kellene sehol belépőt fizetnem és 5 csillagos szállodákban alhatnék, stb:)
igen, arra is gondoltam.
persze, hogy emlékszem, nem vagyok én annyira fiatal:)
én csak a kevésbé fontos oldalakon engedélyezem a jelszó megjegyzését. a fontosabbakon én is meg tudom jegyezni.
ezt a https-es kérdésedet ugye nem gondoltad komolyan?
1. A kliens kéri a HTTPS-t használó Web szervertől a tartalmat.
2. A web szerver válaszol egy Digitális Tanúsítvánnyal (Digital Certificate), amiben benne van a szerver nyilvános kulcsa.
3. A kliens ellenőrzi, hogy lejárt-e a tanúsítvány.
4. Ezután a kliens ellenőrzi, hogy a tanúsítvány hatóság (Certificate Authority; továbbiakban CA), amely aláírta a tanúsítványt, megbízott hatóság-e a böngésző listáján. Ez a magyarázata annak, miért van szükségünk egy megbízott CA-tól kapott tanúsítványra.
5. A kliens ellenőrzi, hogy a webszerver teljes domain neve (Fully Qualified Domain Name) megegyezik-e a tanúsítványon lévő közönséges névvel (Common Name).
6. Ha minden megfelelő, létrejön az SSL kapcsolat
elvileg tök jó. gyakorlatilag meg kb annyit ér mint a java blokkolás. ugyanis ha meg akarod nézni a kérdéses oldalt, úgyis mindent engedélyezni fogsz tanusítvány ide, vagy oda. bár tény, hogy attól még az SSL kapcsolat megmarad.
Persze hogy van! Örömmel végignéztem. :D
mert neked olyan sok a tapasztalatod a csemete utáni rendrakás terén, mi?:)
Én tuti, hogy a láthatatlanságot választanám. Elég hamar kiismerem az embereket, úgyhogy ez már amolyan fél-gondolatolvasás. A többire meg nem vagyok kiváncsi, mert folyton megbántódnék. Ha viszont láthatatlan lennék, akkor szabadon utazhatnék olyan helyekre, ahova pl a terrorizmus miatt nem szívesen megyek. Nem kellene sehol belépőt fizetni, 5 csillagos szállodában alhatnék, ingyen utazhatnék, stb, stb...
Én most arra gondoltam, hogy akkor még nem szabdalták szét a filmeket. :-)
Az esti tornára emlékszel? Meg a skála kópéra? :-)))
gradU -hozzászólásához. :)
http://www.vicclap.hu/pic/8833/
Hát bizony nem. .( :)
Én ezt kaptam a minap a v.könyvembe:
Non zseretem,a Mézga családot,és fölleg,ALADÁRT!!!!!!Non örvendek midenkinek,de fölleg,a szerkesztökknek.Az is ök jó vóna,ha lennének képek is.pusszika!!!!!!
**********-
Siralmas. :(
Előbb néztem, nekem a Vicclapon kívül szinte minden oldalon le van tiltva a jelszó megjegyzése. Mindenesetre nem árt tudni erről a veszélyről nektek sem. Nem lehet túl gyakori az olyan adathalász oldal, hogy emiatt pánikolni kéne.
Su: Az, hogy egy oldal https protokollal jön be, csak azt jelenti, hogy titkosított a csatorna, vagy valamilyen garanciát is jelent arra, hogy nem egy ilyen adathalász oldal? (certificate ellenőrzés, vagy valami hasonló kapcsolódik hozzá?)
Én is szerettem legózni. Jó sokat játszhattál vele, attól lettél ilyen kreatív. ;) Szerettem szétszedni és összerakni a játékokat. A "gazdálkodj okosan!" társasjátékkal is jó volt játszani. Kicsit átírtuk a szabályokat, ahol szükséges volt. :D (pl. valami túl sokba került) Később meg a c64-gyel játszottam rengeteget. (archon, wizard of war, interkarate, autós játékok stb.) Megboldogult ifjúságom.... Alig emlékszem már rá. :)
:) Szülőként már csak a rendrakás marad a csemete után. :)
Jó bőr borítója van a Lovasi lemezének! De meg nem venném.
Azért nem lenne olyan felhőtlen az élete, veszélyekkel járna az is. ;) Képzeljük el, hogy Lovasi láthatatlan ember!
"Superman - Viccek / Pikáns
Superman meséli:
- Te Batman, képzeld, ahogy repülök, meglátom a Macskanőt egy tetőn, amint széttárt lábakkal meztelenül fekszik egy napozószékben, s kéjesen vonaglik. Annyira megkívántam, hogy odarepültem, s durr bele...
- S nagyon meglepődött a Macskanő?
- Hát igen ... de közel sem annyira, mint a Láthatatlan Ember...
<sansika - 2006 április 4>"
További veszélyek: (képzeld el magad láthatatlannak)
1. át szeretnél menni egy úton, ahol nincs lámpa a zebránál, vagy van, de kanyarodó autók is vannak. ;)
2. a melóhelyeden, utcán mindenki Neked menne.
3. Rád csuknák az ajtókat. Stb. :)
Szóval inkább Neked is gondolatolvasást ajánlanám arra az esetre, ha választhatnál.
Én is a gondolatolvasást választanám. Az hasznosabb lenne valószínűleg.
Ő nem ezt választotta... :)
Azt mondta, hogy Láthatatlanság. És arra, hogy mit tenne először, ha láthatatlan lenne? Ezt: "Ilyenkor azt szokták mondani, hogy bemegyek egy női mosdóba és rendet rakok, nem? Vagy meghúzogatnám az emberek bajszát a tüntetéseken."
Én nem tudnék dönteni. :( Persze ha az jut eszembe, hogy sok ember fejében nem lenne mit "olvasni" akkor lehet, hogy én is a láthatatlanságot választanám... ;)
Jó hát a miénk se volt a Matteltől... ellenben épp olyan jól lehetett azzal is játszani és épp olyan jól szét is lehetett hagyni mindenfelé... :)
mi már akkor se nagyon tudtuk megfizetni:(