Igazuk van, megszokható, és normálisabban néz ki. Érdekes, hogy csak ilyen csalással tudták megoldani, mert nincs szavuk rá. Ez mondjuk más nyelven is így van. A németek egy szavát egy körmondattal lehet csak elmondani magyarul. :-D
Egyébként, ha valaki küzd egy kicsit az angol nyelvtannal, annak szívből ajánlom Dohár Péter: Kis Angol Nyelvtan c. könyvét. Vicces és nagyon praktikusan magyaráz. Magyaroknak való.
Én ezeken nem gondolkodtam túl sokat, mert szerencsére csak kb. 6-ot használnak tényleg. Azt megjegyeztem anno, hogy tomorrow at that time I will have arrived at the airport, aztán jónapot. :-) Ezt is csak különlegességként jegyeztem meg, nem túl gyakran láttam ilyet.
Az nyakatekert, nem használják. Ha általánosságban beszélsz, vagy feltételes módban elég hülyén hangzik. PL.: If someone sees you this person will recognize you....helyett: if someone sees you they will recognize you. Nekünk furcsa, de a they a helyes.
:) A melléknévragozás a legtöbbek kedvence. :)
Én erről a future-in-past dologról nem hallottam. A 3x4 van a fejemben. Hogy lehet a jövő a múltban? A future-ba beletartozik a future perfect - It will have been done by tomorrow.
Ne is mondd a németet, az a sok táblázat és minden esethez más :S nominativ, akkusativ, dativ, genitiv... és der, die, das mindhez... váá, utálom a németet :S
12? Az is szép szám! :-) Akkor azt mondom, legalább 12 igeidő van, és emiatt már nem olyan túl primitív a nyelv. Bár a németeket biztos kiveri a hideg, hogy miért olyan kevés névelő van. :-))
:-oo Felettébb furcsa... A this person már túl hivatalos lenne, de egy fokkal talán korrektebb.
"The 16 major tenses in English result from combining each of four times (past, present, future, future-in-past) with each of four aspects (simple, continuous--also known as "progressive" or "imperfect", perfect, continuous perfect)."
/wikipedia/
Ez még szebb. A 16 egyáltalán nem rémlett...
12, nem? Vagy én tudom rosszul? Viszont az tény, hogy nincs ragozás és mindent azzal a néhány segédigével fejeznek ki. Ha pl beszélsz valakiről és nem tudod, hogy he vagy she az illető, akkor tudod, hogy mit használnak? ---> they
Lehet, így emlékeztem. Utána kell nézni.
14? Én azt hittem "csak" 13 van.
A képek alatti hsz-okat olvasva nekem is pont ilyen érzésem van...
Neeeem. :-P Már régen volt spenót, de pl. a mai lecsó sokkal finomabb volt. :-)
Igen, én is erre gondoltam. Itt senki nem tud magyarul.... :-(((
OK, kérdezd majd meg, és áruld el nekünk. Szerintem nem fog tetszeni nekik, pedig az ósszi a csúnya. :-D
:-D A primitív az ő volt... :-) 14 igeidővel nem a legprimitívebb nyelvek közé tartozik. Biztos a file, save, save as, open, close szavakból szűrte le a tanulságot az illető. :-))
Eltűntem, de már vissza is jöttem:)
Jó lenne :) Megkérhetnél valakit aki nem tud magyarul hogy hallgassa meg a magyar nyelvet és mondjon véleményt.
Psycho is eltünt. Te nem mész még spenótot kapálni? :-)
Mi azt hiszem akkor a hangzásról beszéltünk, nem a rímkészítésti alkalmasságról. Egyébként azt nem tudom, hogy milyennek hallják, még nem kérdeztem meg senkit erről, de lehet, hogy most majd megteszem. :-)
Ne izgulj, elég ha magyarból perfekt vagy.
Eszembe jutott egy jó történet. Egy régi kollegám mesélte, hogy amikor idejött angol tanfolyamra járt. És az angol tanár büszkén kérdezte a nebulókat, hogy szerintük miért az angol a világnyelv, miért mindenki azt tanulja? Erre az egyik tag benyögte, hogy azért, mert az a legprimitívebb nyelv, tehát a legkönnyebb tanulni. :-) Szegény tanár, padlót fogott. :-PP