Román rádió reggeli adása:
- Jó reggelt elvtársak! Ceausescu elvtárs felkelt, keljetek fel hát ti is elvtársak!
- Elvtársak, Ceausescu elvtárs reggeli tornázik, tornázzatok hát ti is!
- Elvtársak, Ceausescu elvtárs mosakszik, hát mosakodjatok ti is!
- Ceausescu elvtárs reggelizik, addig zenét sugárzunk az elvtársaknak...
- Mit csinál a cigány, ha találkozik a terminátorral?
- ???
- Eladja színesfémnek!
- Ki az abszolút alacsony?
- ???
- Aki székre áll, hogy elérje a saját fejét.
- Milyen egy szőke nő nyári képeslapja?
- "Itt minden csodálatos, csak tudnám hol is vagyok?!"
- Mit csinálsz mostanában?
- Semmit.
- És melyik minisztériumban?
Egy angol lord nézegeti az autókatalogust és elhatározza, hogy az az autó kell neki, amit a leghosszabb gyártási időre vállalnak, mivel biztos az a legjobb.
Olvassa is, hogy: Porsche - 2 hónap, Ferrari - 6 hónap, Rolls Royce - 1 év, Trabant - 5 év.
El is határozza, hogy a Trababnt kell neki, el is küld egy megrendelést gyárnak.
A titkárnő azonnal rohan az igazgatóhoz és újságolja:
- Igazgató Úr! Egy angol lord rendelt tőlünk kocsit!
Az igazgató azonnal kiadja a feladatot:
- A kocsit azonnal, soron kívül elkészíteni, a legjobb minőségben, minden extrával felszerelve!
Két hét múlva egy konténerben meg is érkezik a Trabi a lordhoz. Az kinyittatja a konténert, megnézi, majd így szól a komornyikjához:
- Na ez a német precizitás! Megrendeltem tőlük a kocsit és amíg kész nem lesz, elküldték a makettjét!
Az erdőben lakik a nyuszika, akinek aranyere van. Kihívják hozzá az állatorvost az erdő lakói, mert aggódnak érte. A doki bemegy, nyuszika kijön mosolyogva. Megkérdezik, mit csinált vele a doki?
- Hát az úgy volt, hogy a jobb kezét a hátamra tette és... nem is, a bal kezét a hátamra tette és akkor... nem is, mind a két kezét a hátamra tette és akkor... A mocsok disznó!
Két csaj viszi a nagy kutyáját az állatorvoshoz. Kérdi az egyik a másiktól:
-Te miért hoztad be?
-Ne is kérdezd, tegnap este nekem esett hátulról. Ezért hoztam ivartalanítani. És te?
-Engem is megdugott a kutyám tegnap.
-Szóval ivartalanítás?
-Dehogy! A karmait jöttem levágatni!
Egy ember a lelkiismeretével küzdve nyugtatja magát:
Ugyan, már, nem is olyan nagy ügy. Mindenki félrelép egyszer... Az orvosok is emberek, és esendők, megesik, hogy a pácienssel fekszenek le.
Erre egy másig gondolatfoszlány:
Na de én egy állatorvos vagyok!
- Doktor úr, azt hiszem új szemüvegre lenne szükségem!
- Az biztos, mert ez egy hentesüzlet!
- Mi az, hosszú, fekete és jól áll a cigányon?
- ???
- Féknyom!
Dóri: Ahogy Kálmuskát ismerem, nem nagyon fogja folytatni.... majd két hét mulva nyőgi be, hogy lejárt a tikoktartás, addigra elmondja, de senkit nem fog érdekelni. Ja, és sárkányok léteznek itt Pécsen, főleg a fizikafüzetemben
oldalanként 1 vagy 2
A paraszt bácsi elmegy Pestre egérfogót venni, mert sok az egér házban. Ajánlanak neki egy faegeret, amit le kell tenni a földre és eltűnnek az egerek. Megveszi, majd otthon leteszi a padlóra. Reggel megdöbbenve látja, hogy a faegér mellett van egy kupac döglött egér. Megint felmegy Pestre a boltba.
- Miért jött bácsi, nem használt a faegér?
- De, nagyon jól működik. Azt szeretnem kérdezni, hogy facigányuk nincs-e?
- Mi az: Zöld, sok tojása van, és szépen énekel?
- Vadászkórus!
Bemegy egy fickó a rendőrségre:
- Én most azonnal rendőr szeretnék lenni!
- Maga hülye?
- Miért, az feltétel?
Móricka megy haza az iskolából. Egyszer csak felnéz a fára és a nagymamáját látja fent.
- Mi van mama, RED BULL?
- Nem kisfiam, PITBULL!
A gumióvszer nem nyújt teljes biztonságot. A barátomnak is volt, mégis elütötte egy busz.
- Há Gázsi, ti hova jártok szilveszterezni?
- Tavaly előtt Pásztón vótunk.
- Oszt mi történt?
- Az asszonyt hárman megerőszakolták, engem félholtra vertek.
- Hát tavaly?
- Pásztón.
- És mi volt?
- Az asszonyt öten megerőszakolták, nekem eltörték a kezem meg három
bordámat.
- És idén hova mentek?
- Hát az asszony Pásztóra akar...
Villáminterjú Caster Semenya-val, a női 800m-es síkfutás vitatott nemű (állítólag hermafrodita) nyertesével:
- Mit üzen azoknak, akik megkérdőjelezik női movoltát?
- Szopjanak le
Szintén Caster Semenya, vagy valamelyik hasonló problémával küzdő sportoló(nő) elmegy a sportorvoshoz, mert amióta vitaminkészítményt szed, furcsa tüneteket észlelt.
- Doktor úr, ettől a gyógyszertől sokkal szőrösebb lettem!
- Nahát! Hol észlelt abnormális szőrnövekedést?
- Hát például a hasamon, a köldökömtől a golyóimig!

Állathatározó
1. A tehén
A tehénnek négy lába van, viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz, még aránylag szimmetrikusak is. A tehén szemből és hátulról szimmetrikus a leginkább, jobbról illetve balról nem nagyon. Felülről és alulról nehéz a tehenet vizsgálni, mert fentről ráeshetünk, alulról meg ránk léphet.
2. A malac
A malac testének szimmetrikus vizsgálatakor hasonló eredményeket kapunk, mint a tehén esetében. A malacot azonban magasabb emberek felülről is megnézhetik, mert a malac egy alacsony állat, és így könnyebb a rálátás. A malac nem szokott tehénre támadni.
3. A sündisznó
A sündisznó nem áll másból, mint valószínűleg négy lábból és szúrótüskékből. Az oroszlánra és a mérges kígyóra csak akkor támad, amikor azok nem támadnak rá. Rendkívül éles fogai a szájüregétől a vastagbeléig tartanak.
4. A gólya
A gólya csőre nagyon hosszú, és elbír legalább 3 kilógrammot. Ezenkívül piros színe van. A kisbabák ezért szeretik annyira a piros színt. Ha a kisbaba több mint 3,5 kg akkor a gólya vagy lezuhan, vagy lassan repül. Az öreg gólyák lezuhannak.
5. A bálna
A bálna süket állat, mert nem hal. Szereti a nála nagyobb testű vízi lényeket. A bálna ezért nem szeret senkit. Egyébként igen békés állat. Ha volna keze és lába, könnyebben tudna úszni.
6. A zöld szemes ostoros
Az egyik zöld szemes ostoros a Mars bolygóról esett le a Földre. A Marson pusztákon élt, kedvenc időtöltése a lovaglás volt. Ehhez kellett neki az ostor. A zöld szem meg adott volt.
7. A bogár
A bogár nem egy állat, hanem sok kis apró repkedő állat összefoglaló neve. De mindegyik ugyanazt csinálja. Nyáron belerepülnek a fagyinkba, télen meg megfagynak.
8. A mérges kígyó
A mérges kígyó nem is mérges, csak valaki kitalálta. Valójában szégyenlős amiért keze helyett lába nőtt ki. A lábai nagyon csúnyák, ezért inkább nappal visszahúzva tartja azokat. Így futva nem tudja utolérni áldozatát, inkább beleharap egy jó nagyot.
9. A sárkány
A sárkány közeli rokona a halnak. Ezt testfelépítésük is bizonyítja, hiszen vannak olyan sárkányok, amelyek testét pikkely borítja. Mivel a sárkány majdnem hal, a bálna pedig egyáltalán nem, így biztosan állíthatjuk, hogy a sárkány és a bálna nem egy őstől származik.
1O. A majom
A majom és az ember között sokak szerint nagyon sok közös vonás van. Ilyen például, mindkettőnek földig ér a lába, nem tudja a saját fülét megharapni, stb. A majom azonban különbözik is az embertől, hiszen az emberrel ellentétben nem csinál fölöslegesen hülye dolgokat. Ez egyébként minden állatra vonatkozik.
11. A kolbász
Nem tévedés. A kolbász is egy állat. A fizikai törvényeket figyelembe véve nem is lehet más. Az anyag nem vész el csak átalakul. A kolbász alakjából nem lehet egyértelműen megállapítani, milyen állatról van szó, hiszen ilyen formában az állat nem mozog.
12. A galamb
A galamb nagyon értékes állat. Ellentétben a többi kétéltű énekesmadárral, a galamb nem kétéltű és nem énekel. Viszont van fehér színű is, és hangosan tud búgni.
13. A kétpúpos teve
A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
14. A zsiráf
A zsiráf abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem tudja lehányni magát, mert a félig megemésztett étel a gravitációs erő miatt nem tud a hasából a fejéig eljutni a hosszú nyaka miatt. Sok részeg ember ezért szokta nyújtogatni a nyakát (mármint a sajátját).
15. A róka
A róka ravasz állatnak van kikiáltva, de valójában egy rendes vadász 5OO méterről távcsöves puskával simán agyonlövi. Ilyenkor cseszheti a ravaszságát.
16. Az elefánt
Az elefántok, ha arra kerülne sor, hogy dolgozniuk kellene, biztosan kihalnának. Egyébként meg nem. És nem azért kicsi a farkuk, hogy meg tudjanak fordulni a telefonfülkében, hanem mert nagyon magasan van és kicsinek látjuk. Az elefánt sem szimmetrikus oldalról.
csövescigány- osztályfőnököm jelenet amikor jövünk vissza a Dzsámiból:
csövescigány: Van szenyád tesó???
o.fő: Nincs, és amugy én nem tesó, hanem tanár vagyok.
csövescigány: Lófaszt vagy te tanár, nézzél magadra bazdmeg

nem picit röhögtünk
Beszélget az amerikai, az orosz és a magyar tikosrendőr. A téma: ki tudja jobban megtartani a szolgálati titkot.
- Én a nejemmel egy irodában dolgozok, ő nem tudja mit csinálok, nem is érdekli, én nem tudom mit csinál, de nem is érdekel. - mondja az amerikai.
- Az semmi... Én egy íróasztalnál dolgozom a feleségemmel! Nem tudja mit csinálok de nem is érdekli, én sem tudom ő mit csinál, de nem is érdekel. - kontráz rá az orosz. A magyar erre nagyot legyint:
- Ugyan már... Én egyedül dolgozom egy irodában! Nem tudom, mit csinálok, de nem is érdekel.