Oké, akkor ezt tisztáztuk. :)
Ettől független, üldöz a paranoiám. :)
Hello neked is! Te miben szereted a retrót? (zene, autók, építkezés, használati tárgyak stb.) Netán főzésben? :)
M.V., gondolkodtam, hogy te lehetsz-e, aztán úgy tűnt, hogy nem te vagy. Most már biztos. :)
gradU!
gradU 2007-04-19, 09:51
Így néznek ki a zöldek? :o
makviraag: :)
makviraag 2007-04-19, 00:15
Nem ér a nevem, káposzta a fejem...
****
Csak szólok, ez nem én vagyok!
Már a napokban észrevettem, hogy valaki ezzel a névvel küld fel viccet is.
Nekem nincs itt más nickem, az M.V.-n kívül.
Habe die Ehre!
Olvass vissza szupi recepteket írtam csak az egyikböl kifelejtettem a tejszínt, Te ne tedd!:)
Nekem is elindult!:D Meg is csinálom vacsira.:)
Hello everybody!
Húú.. mi jót főzünk?! Én is én is!! :D
Nyammm... Ezt elolvasva elindul az ember nyáltermelése. :)
Jó neked! Nálunk az én hátamon van a "W" betü.
megmondom őszintén ilyent még soha nem kerestem. nálunk a mindig volt aki kikeverje a tésztát:)
Igazán nincs mit.:) Csak a tejszínt ne felejtsd ki belöle, mint én. Amit eddig láttam tiramisu recepteket ez volt a legegyszerübb. Hogy mennyire jó azt nem tudom, mert én meg se kóstolom. Amilyen édesszájú vagyok, mindíg kipucolom a sütemények után a keveröedényeket, de ezt nem tudom.
És mégegy szupi recept (de most elöszedtem a kisokost, így talán mindent felírok ami kell).A költemény címe:
Rakott tészta
Hv: 500g makaróni, 300g gépsonka, 300g reszeltsajt, 1tejföl, 1e tojás, vaj az edény kikenéséhez, zsemlemorzs(ik)a, füszerek: bazsalikom, oregánó, só, bors
A tésztát 4-6cm-es darabokra tördeljük, és kifözzük (fözövízbe nem teszünk olajat!!!). A sonkát kis kockákra vágjuk. A sajtot összekeverjük a füszerekkel. Só helyett lehet vegetát, delikátot használni. Ehhez a mennyiséghez kb 1-1 csapott ek oregánót és bazslikomot teszünk. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A hozzávalókat emeletenként rakjuk a tálba, tésztával kezdjük és tészta van a tetején is! A tejfölt összekeverjük a tojással. Sürüfolyósnak kell lennie. Ha nem elég híg, tehetünk kis tejet hozzá. Ezt kanállal egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tetejét vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. 180-200°C-on aranybarnára sütjük. Sütésidö: amíg kész! (0,5-1 h között) Tepsiben is lehet csinálni, de üvegtálban ropogósabb lesz.
Köszi a recepteket! :)
A Tiramisut ismerem és szeretem is, csak mi rumot teszünk amaretto helyett bele, de lehet, hogy majd kipróbálom így is.
A másik receptet nem ismertem, de jónak tűnik. Szeretem az egyszerű, de nagyszerű hamikat. :)
Ezért hát, hogy a fene vinné el.:)
Nagyon fincsi. Azért is írtam, hogy tudom, hogy nem olcsó, de érdemes legalább egyszer kipróbálni.
Csak egy kis hülyeséget akartam vinni a komoly étkezésbe.:) Szép lenne? Akkor próbáld ki, aztán meséld el milyen volt.:)
Persze. Az a nyerstészta, ami nincs megsütve. Gondolom otthon is vannak ilyesmik a boltok fagyasztóiban (zsemle, kifli,bagett). Kiengeded, aztán lehet ízesíteni midenféle magokkal (szezám, kender, szotyi, tökmag, vagy éppen vegyes). A félkészet már csak megsütni lehet.:)
Jerrykeee! Most véged van. Ezért nem állt össze masszának?! :) :P (csak ugratás)
A sonkás egész jól hangzik, egyszerű kaja. A hagyma miatt jobb, ha nem megy utána sehová az ember. :)
"Mindent összekeverünk (bagett nélkül, természetesen!)"
Ezt csak a pasik kedvéért írtad, bevallhatod. :P Pedig olyan szép lenne, ha azt is belekevernénk.
Su, ha van felétek metro, ott biztos lehet venni félkész (baguette) zsemlét. Jó ropogós.
Az űrhajós élet biztos jó buli, de nem vágynék rá valahogy... Sem a veszélye, sem az ottani kellemetlenségek miatt. Én földhöz ragadt vagyok. :)
nem kész tésztára gondoltam, hanem a tészta alkotóira. ugyanis általában a krumplis tésztáknak elég jó a tartása, nem túl lágyak. ízben pedig harmonizál az összetevőkkel.
egyébként a nyers tésztát is meg lehet félig sütni, csak macerásabb.
milyen az a nyers zsemle? úgy érted, hogy a sületlen zsemletészta?
BOCS MINDENKITÖL!!!!!!!!!!!!!!!
Kétszer is átolvastam, de nem vettem észre, hogy az egyik alkotóelem kimaradt!
1 pohár (2 dl) tejszín kell még hozzá!!! Így lesz massza!
A linkelést elszúrtad! A cím egy része lemaradt.:( De a reklám aranyos!:) Ha ilyesmid van, vagy játék, azt a "Linkek, amik nem illenek be a vicclap......." rovatba tedd. Ott is észrevesszük.:)
Valahol biztos lehet, nyers tésztával nem lehet megcsinálni, mert a massza ahoz túl kemény! Valamelyik nagyobb üzletben biztos van ilyesmi. Vagy (ezt ugyan még nem próbáltam, de elképzelhetö, hogy megfelel) fagyasztott nyers zsemlét félig megsütni, hagyni teljesen kihülni, és utána megkenni.
KÉSZ TÉSZTÁVAL nem jó!!!!!!!!!!! Gondolj arra, hogy ennek 20 percig még sülni kell!!!!!!!!!!!!!
kérdés, hogy erre lehet-e kapni félkész zsemlét. viszont gondolom nyers tésztával is jó. esetleg valami krumplis kelt dologgal is.
noh már csak h gyakoroljam a linkelést is:)