háhá..:D szal 11 kmes körzetedben ott van a budaörs, kőhegy... szal pesti vagy:PPPP
Tényleg nem vagyok az. Egy közeli település. :) Törökbálint. Már mindenki elmondta. Most én is.
Idézgető
Ha egy elnök a feleségével nem csinálja, akkor az országgal csinálja.
- Mel Brooks
:D Biztos nem a snapszerről van szó. ;)
azt, h minden ember "elhatározza", azt úgy kell érteni, h tudat alatt határozza el: egyfajta mintát/programot/tervet/álmot/jövőképet alkot magának és hogy miből/hogyan, az a legérdekesebb!
azok alapján születik meg az életre szóló programunk, hogy a szüleink és a szűk környezetünk 3, de max. 6 éves korunkig hogyan viselkedik velünk illetve hogyan viselkedik elöttünk:
milyen játszmákat játszanak, miket mondanak egymásnak vagy nekünk, miket tesznek
minderre Berne azt mondja, h a szüleink "programoznak be" minket egy életre.
eddig ok?
:)
:-ooo Ez meglepő... Hasonlót mondtál múltkor. Tudnád példával is illusztrálni, vagy valami tapasztalattal, bármivel? Akkor jobban megértem, hogy van ez... :) Egész meghökkentő dolog.
:) Hogyne. :P Ezt éreztetem, amióta írsz a fórumba, nem? :)
Nem tudod, milyen szándékos félreértésekről beszélek. :) A pajzánkodósakról. :D Majd fogsz még olyat látni. ;)
na ezek után tagadd le, h pesti vagy! :)
és a kacsintós mosolyból te értetted, h most tényleg csak "ironizálok" ?
Marci: Amíg a - mindig kedves - fairy ír, addig, hogy te se unatkozzál: voltam bringázni, 22 km. :) Egész nyáron alig tekertem.... hát, meg is látszott. A jó húzós emelkedőkön alig bírtam felmenni. :S Aztán felmentem egy hegyre (Budaörs, Kő-hegy), onnét nagyon tuti kilátás volt.
dr. Eric Berne alkotta meg az új elméletet a saját praxisa tapasztalatai alapján
elsőként:
"Minden ember már kora gyermekkorában elhatározza, hogyan fog élni, és hogyan fog meghalni, és ezt a tervet, amelyet minden lépésünkkel magunkkal hurcolunk - ezt nevezzük Sorskönyvnek."
"De a szövegértéssel nem szoktak gondjaim lenni. Illetve csak szándékosan. :)"
akkor lehet, h tudat alatt már utálsz és el akarsz innen üldözni ;)
:) Az jó lesz. Már kíváncsi vagyok. :)
Olvastam pszicho könyveket, de azokról nem olvastam, amit írtál.
Marci: :D
az utolsó mondat kérdés akart lenni és gradU-nak címeztem :)
OK. Elolvasom, ha nem felejtem el.
Az igaz, hogy fáradt vagyok. De a szövegértéssel nem szoktak gondjaim lenni. Illetve csak szándékosan. :) Amikor valamit félre akarok érteni.
Majd gyakorlok még. Hátha megértelek. :)
na jó, elkezdem az elején
van a pszichológiának egy viszonylag új ága (szemben a klasszikus freudi pszichoanalízissal), a sorskönyv-analízis, vagy tranzakcióanalízis,
hallotál róla
ez nem igaz,...:P mikor engem megismertél nem szívtál...:PPP
tyűha! életfelfogások, realista, peszimista, optimista
asszem visszakanyarodtunk a sorskönyvekhez kedves gradU!
csak már megint elég fáradt vagyok hozzá :) de azért megírom
szia, megyek:PP
(nyugi nem)