nem is gondoltam hogy ez így van.. de sokkal rosszabb is lehet a helyzet a végén nem?
OK. 1990. Csak egy konstansban tér el az életkoromtól, tehát van köze hozzá. ;)
na, akkor csak ezt a gondolatot fejezem be, aztán mehetsz aludni:
az első órákban olyan bevésődés (imprinting) van az embereknél, mint a kiskacsáknál (akit először meglátnak, azt tartják az anyjuknak), csak az embereknél szerencsésebb, mert tovább tart, így van ideje az anyukának bevésődni a szülésznők és orvosok helyett :)
de p. ha valakit altatnak, mert császárral szül, az soha nem lesz olyan közel a gyermekéhez, mint a rendesen szültek, mert elvesztegette azokat az órákat!
Ki. Holnap korán kelek. De ha még leírod, azt megköszönöm, és el is olvasom majd. Sőt, ki is gyűjtöm. A pszicho témák érdekelnek. Ez ilyen perverzió, vagy mi. :))
Marci: Á, nem mondok. :P Múlt évezred szülötte vagyok. Az országút hozzám képest.... :)
már 390 hozzászólásod van? tök jó:D
Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: félelem a hosszú szavaktól.
áá, még a mese felénél sem tartok
kidőlsz?
előbb mondj egy négyjegyű számot.. persze olyat eminek köze van az életkorodhoz
igen, erről is olvastam, illetve már sokszor szült asszonyoktól hallottam egy-két érdekes dolgot.
például az is a civilizáció átka, h hülyének nézik, aki otthon akar szülni, pedig - valljuk be, a mai diagnosztikus módszerek mellett már előre meg lehet mondani, kinek kell majd feltétlenül orvos a szülésnél.
szóval, szavam ne feledjem: állítólag az otthoni szülésnél könnyen és nevetve(!) jönnek világra a babák, mert az anya nincs stresszes környezetben, vadidegen emberek között, esetleg rosszul képzett emberekre bízva
azért érdekes az a kép, h nevetve jönnek a világra, mert az emberek többségében az a tévkép él, h iszonyatos egy szülés: véres, fájdalmas, a babának feltétlenül zöldre vagy min. vörösre kell magát sírnia, mire elhiszik neki, h egészséges.
(és közben meg egészen más a helyzet)
június.. ok.. naakkor.. évre?
Lassan elteszem magam aludni.
fairy: az előző hsz-od második mondata kicsit meglepett először. :D :P
Köszi a pszicho esti mesét! :) Majd kimásolom magamnak. Megvolt a mai fairy tale. :)
:DDDDD ezen olyan jót nevette,m...:DDDD
:) Á, akkor mit értenél félre? :)
Marci: OK. Hónapra pontosan június.
én sem tudtam.. de mindjátrt azt is kiderül h azt is tudjuk mennyi idős.. tényleg gradU. elég ha megadod mikor születtél..(hónapra pontosan) és onnan mi nem tudjuk meg.D:
akkor legközelebb valami ilyesmit írj:
- Már mindenki elmondta, hogy hol lakik, így most rajtam a sor: Törökbálinton lakom.
- Bevallom, Törökbálinton lakom. (Mivel már mindenki leleplezte magát, most én is így teszek)
- Már mindenki elárulta a települése nevét, én jövök: Törökbálint.
- Egy közeli településen lakom, Törökbálinton, de ezt csak azért mondom el, mert már mindenki elmondta a magáét.
:)
Hasonlóan érdekes, hogy azt hiszem, az újszülött első óráinak is nagy jelentősége van, hogy milyen élete és jelleme lesz a későbbiekben.
:)
szóval van egy kisgyerekünk, aki mondjuk (még csak!) 6 éves és már be van programozva egész életére, tehát mindent tudni lehet róla: h hogyan fog élni, milyen párt választ magának, mit fog szeretni, mit nem, milyen munkát választ, szeret-e majd élni (konkretice: realista, pesszimista, optimista lesz-e), és hogy hogyan fog meghalni, és mikor.
ez utóbbi nem misztikum, legalábbis nem úgy kell érteni.
már nincs nálam a könyv, de megpróbálok példát mondani
A mindig kedves fairy félreértett... Mindenki a saját települését mondta el.
Azért legalább néha értjük egymás szavait, de alapvetően elég jól elbeszélünk egymás mellett. ;) :)
:) Nem nyert. A mai kerek, citromos nyalókát nem kapod meg. :PPP
ugye? szóval te sem tudtad, hiába állítja a kedves gradU a 8025-ik hsz-ében, h már mindenki tudja?...