Húú, van egy sztortim egy könyv írásához. Ma jutott eszembe. De nem mondom meg, mi az..... :-PPP
Szerintem is, de az okos emberek itt is magas pozícióban ülnek. A buszon tuti, hogy a sofőr állítja be a légkondit a saját igényének megfelelően de, hogy a vonaton ki csinálja azt nem tudom.
Viszont amikor kint van vagy 40 fok és bemész egy közértbe, vagy felszállsz egy buszra, ahol csak 19 fok van, az egy kicsit rázós. Direkt vittem hőmérőt, és megmértem, mert nem akartam hülyeségeket beszélni. Ha 2-3 megéllót megy az ember akkor nem nagy gáz, de 40 percet ülni ebben, hát komolyan mondom néha már azt hiszem, hogy a telet jobban szeretem, mert akkor legalább meleg levegőt fújkálnak. :-)
Csomó felesleges energia hűtőházzá alakítani egy vonatot vagy bármit.
Amikor itt van 38 fok, az már elég kellemetlen szerintem. Ha ott szárazabb a levegő, akkor biztos jobb lehet.
Nem tudom, milyen mellékhatásai vannak a kondinak a megfázásokon és a tűrőképesség csökkenésén kívül, de nem jó, hogy túlzásba viszik a használatát sok helyen.
Olyan nagyon még nem indult be a nyár. 38 fok eddig csak egyszer volt, bár már egy vastagabb poló, vagy vékony pulcsi is megteszi.
Kivéve a vonatot. Ott én mindig kabátban ülök. Kicsit muris, hogy nyári tízmillió fokban is magammal hurcolok egy kabátot a légkondi miatt. De meg fogják szívni az emberek 20 év múlva, amikor majd mindenféle mentudomhogyhívják betegségeik lesznek, mert megfázott belül a csontjuk meg minden idegszáluk.
Mindegy, én azért drukkolok az embereknek innen messziről is. Csak néha elszorul a szívem, amikor látom, hogy hogyan teszik tönkre ezt a népet.
A politikai részrehajlástól mentes tájékoztatás csak egy naiv álom. Én örülnék neki, ha nem előtorzított híreket lehetne mindenhol olvasni.
Puncsika, nálad most már rendesen beindult a nyár? Itt is még az van.... ezen a héten. :-)
Egyetértek, tényleg nem is igyekeznek az objektív hírközlésre. Az egyik oldal ezt, a másik azt hangsúlyozza túlságosan, így a hírek tájékoztatás helyett inkább a manipulációs célokat szolgálják. :-(
Mindannyian tudjuk, - vagy legalábbis tudnunk kéne,- hogy a tömegtájékoztatási eszközök manipulatív céllal működnek. :-(((( Akik most kint vannak, legalább nem néznek tv-t. Csak sajnos kevesen vannak.....
Van pár agresszív "fociszurkoló vandál" szintű állat a tüntetők között (kb. 100 fő), de a nagy többség békés. A rendőrök meg gumilövedékkel lőtték szét őket is, és - a rejtett kilétüket kihasználva - megvertek már ártalmatlanított embereket. Európában nem szokás gumilövedéket használni, csak nagyon durva ellenállás esetén. Itt szabad mindent. :S Sőt, egyből fejbe lőttek mindenkit. A különlegesen veszélyes Révész Máriuszt is muszáj volt fejbelőni, majd megverni, amikor tárgyalni akart a rendőrökkel. Rendőri túlkapások márpedig nem történtek.
Szebben is lehetett volna ünnepelni a tegnapi napon. Megint rólunk szól minden külföldi cikk. :( Jó lenne, ha végre újra nyugalom lenne!
Egyetértek. Na megyek is, vár a hatodik palacsinta. :-)))
Ne izgulj lehet, hogy rám rágott be, mert lecsesztem egy-kétszer. Viszont nem tünt fel, hogy már nincs marakodás és hőbörgés? ;-)))))
...mert kasza sajnos nincs a városokban....
Remélem nem, bár a "rendőrség" álnév alatt mőködő fegyveres
állam
hatalmi egyesület felhasználása kiváló példa a jogállamiság MAGYAR változatára. Szerencsére nem látja Petőfi, hogy habár felül a gálya, s alul a víznek árja... itt, most a gálya az úr. Elkelne most az országnak egy Petőfi.
:)
Váá, az kemény lehet:D Nálunk ha a párom felugrana, és összepakolná a kaját(Ami teljességgel kizárt.. Ő és a pakolás..) akkor másnap letagadnám, hogy neki is főztem..:) Nehogymár a csík tolja a repülőt, ugyebár..:)
A gyerekkorom.. Hát az eléggé zűrös.. Anyukám 16 éves volt amikor születtem, amikor a szülei megtudták, hogy terhes, kitagadták. Apukámal összeköltöztel és ugyan szegényen, de eléltek.. Aztán anyuék nagyon sokat veszekedtek, és különköltöztek, mikor kétésves voltam. A nevelőapám iszonyú erőszakos volt, sokat ivott, sosem volt otthon, és mikor hazajött csak mgérosszabb volt. Anyu hatéves koromban besokallt, és öngyilkos lett. Így együtt maradtam egy őrülttel, aki meg nevelőintézetbe adott.. Aput anyu temetésén ismertem meg, de nem akart befogadni magához. Szóval tíz éves koromig nevelőszülőtől nevelőszülőig vándoroltam, mikor apu végre ráeszmélt, hogy talán törődni kéne a lányával. Tehát 11 éves koromtől vele éltem. Csak nem voltam éppen egy angyali gyerek, a jegyeim rosszak voltak, verekedtem, későig eljártam, szóval minden volt, ami csak az elzülléshez kell. Aztán miko megismertem a páromat, mint akit fejbevertek magamhoz tértem, és ráeszméltem, hogy én nem akarok ilyen életet... És mostmár egy teljesen normális anyuci vagyok.. Remélem:)
Persze ez eltartott egy ideig, mire mindent kihevertem, és beszélni tudtam róla, de már az egész olyan, mint egy rossz álom.. De ezért beszélek ennyit a gyerekeimről, mert imádom őket, és mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy ne kelljen átélniük azt, amit nekem kellett...
Fú, ez kicsit hosszú lett:S Bocsi:S
nah én megyek.. mindenkinek jóéjt és szépálmokat!
nem engedem a páromnak sem, hogy inni menjen:DD ez teccik..:P nem szándékozok rászokni.. hát.. a stresszes dologban igazad van.. bár.. apának az élettársa.. ha összekapnak vmin kaja alatt ő csak felugrik elpakolja a kaját és felmegy a hálószobába "elvetted az étvágyam" címszó alatt...:S:D
ennyire rossz gyerekkorod volt? mert mi volt akkor?
Nahát később se szokj rá, nem jó dolog az:)
Vezetés közben egyen?:) Szerintem az ember vezetés közben vezessen, ne egyen. Persze ez egyéni nézőpont kérdése.
És ha az ember azt mondja, hogy "nem volt időm enni", akkor az is lehet, hogy csak a stressztől, a hajtástől nem tudott enni. Sokkal könnyebb azt mondani, hogy nem volt időm, minthogy nem tudtam.
A kocsmás dolog szerencsére már az én családomat se érinti. De amikor gyerek voltam ez teljesen másképp volt. És talán épp az én iszonyú gyerekkorom miatt nem engedem a páromnak sem, hogy inni menjen.. Hát ez van:) Szegény már beletörődött
én sose szivtam el mégegy szálat sem.. 15 évesen ez nem is olyan rossz:D
hát.. de ha beül a akocsiba és rágyújt akkor már nem mindegy hgy megeszik-e közben egy sendvicset? mah én ezt akkor sem értem.. mindeneksetre és nagyon sokat szoktam enni szal engem nagyon zavar ha nem ehetek annyit..:D
a kocsmás dolog az én csaádomat nem érinti....