Sokan nem szeretik, de van a fóbia is, aminek viszont meg van az oka.
A fóbia úgy alakul ki, hogy az embert éri egy jelentéktelennek tűnő inger valmivel kapcsolatba, aztán a tudatalattijában önálló életre kel, és csak akkor veszi észre, mikor legközelebb találkozik az adott dologgal, de akkor már fóbia formájában.
De ezt biztos tudtad Te is.
Ha van reinkarnáció, akkor remélem, hogy az ilyenek következő életükben hasonló sorsra jutnak.
November környékén, a belvárosban, egy elhagyatott utcában, a járdán találtam két kiscicát. Kb. 4-5 hetesek lehettek, a szemük már ki volt nyílva és ettek szilárdat. Viszont még egyáltalán nem voltak önállóak, anyamacska meg sehol és két egyforma színű cica, egymás mellett a járdán...
A lényeg, hogy épp arra jártam, úgyhogy már jó helyen vannak, valami családnál.
Az okát én sem tudom... Talán az, hogy sok olyan embert lát a kisgyerek, aki fél a póktól, és megtanulja, hogy ez a normális. Talán. Fene tudja. :)
Nem túl szépek szerintem. :S
:SSS
Szívtelen állatkínzó az ilyen. Lehetőleg minél hosszabban szenvedjen az állat... :S Megérdemelnék, hogy egy kicsit beleesenek ők is a patakba...
Sajnos nagyon sok hülye ember van. Erre vannak az állatvédők.
Mirr-Murr nem (húsvéti)nyúl, de mégis őt mondanám példának. Ő egy savas, gyárpatakba volt dobva, pár hetesen, egy tesójával együtt. Valaki így akart megszabadulni a macskatöbblettől...
Nem tudom, hogy a pókok miért váltanak ki sok emberből undort vagy félelmet. Nem bántanak, csak ha veszélyben vannak. A külső alapján meg... semmi extra.
Van olyan őrült, aki kukába dobja? :-o Uhhhhhhhh! :SSS
Utána kéne őket dobni... oda valók! Annak sincs esélye, amelyiket az utcára teszik ki. :(
Jujjj! Ez egy szörny! :) Frászt kapnék, ha meglátnék egy ekkora pókot valahol. Mondjuk a madárpóktól is. Még akkor is, ha az Arachnofobia c. filmmel ellentétben nem sikítva ugrik az emberre. ;)
A húsvéti nyulak komoly problémának számítanak, mert sokan vesznek, aztán az ünnepek után egyszerűen kidobják az élő(!) állatot a kukába. Vagy kiteszik az utcára.
Vannak képek, amikről jó tudni, hogy a valóságban nem történhetnek meg.
Ilyen például ez. Szerencse, hogy az én pókom nem nőhet ekkorára :)

:) Jó nagyot rúgna egy ekkora nyuszi.
Nekem új, de biztos régóta vannak bérnyulak húsvétra. Bérelni lehet őket egy kívánt ideig, és utána vissza kell vinni. :) Nem is rossz ötlet! Úgyis kisgyerekek kapják, és ők megunják pár hét után. Így jobban jár a nyuszi is.
Persze, hogy nem másznak fel. Füleken csak azért van nagy rács, hogy senki ne tudjon benyúlni hozzájuk (és ellopni őket), gondolom.
Az nem is számít sokat, nem? Ha csak 50-60 cm, már az is elég. Ilyen kis állatok jól elférnek benne. :) Nem nagyon másznak fel az oldalára gondolom.
A Harimata által bemásolt múltkori óriásnyuszohoz hasonló:
Csak ez PS.
Nagyon jó dolguk van, ahogy elnéztem. Van egy csomó kis malac, vannak odúk, van minden. Látszott, hogy jól érzik magukat.
Az én malacaimnak nem ilyen magas a ketrece.
Köszi! Most már leesett, hogy őket láttam múltkor is. (a ketrec alapján) Nem tudtam, hogy ők is fülekiek... ;)
Jó nagy életterük van.
Nem láttad?
Ez volt az:

Akkor csak ezt fényképeztem, mert a vár zárva volt.
És hasznosak is, mert akinek van malaca, az nem dobja ki a zöldségpucolásnál keletkező héjakat :)
Hát, azt lehet, hogy nem láttam akkor... (igen, a malacaid ketrecéről írtam)