Lehet hogy van valami másik neve is, de a lényeg hogy a halaknak is van agyuk:)
nem, egyáltalán nem érdekel. csak anno a biológiatanárom mondott rá valami hivatalos nevet és bennem az maradt meg, hogy nem agyuk van, csak olyasmi és most eszembe jutott(csak az nem, hogy hogyan nevezte pontosan)
Felőlem utánanézhetsz:) Vagy ennyire nem érdekel a halak agya? :D
biztos igazad van. igérem nem nézek utána;)
Attól még agynak hívják. A fejlábúaknál még csak agyszerű képződmény van, de a halaknál már agynak nevezzük. A halaknál már kialakul az agyvelő is, csak még nem olyan fejlett mint pl. már a kétéltűeknél.
Érdekesség még hogy az ízeltlábúak nem éreznek fájdalmat mert agyuk olyan fejletlen hogy nincs benne fájdalomközpont.
ennélfogva másképp is hívják ha jól tudom
A halaknak van agyuk, csak nem szelvényezett mint a fejlettebb állatoknak.
OK. Majd ha hazajöttem. De addig nem teleírni ám a dumaládát, hogy legyen majd mit olvasnom. :)
Jó éjszakát!
Jó nyaralást és szép időt kívánok! Jó szórakozást! :)
Hát végig lestük a térképen, hogy mikor érünk már oda, mikor rájöttünk, hogy már átmentünk rajta, csak nem tudtuk, hogy az volt az. Én azt hittem, hogy az valami nagy híd, de kb. 5-6 méter lehetett az egész, és tényleg csak egy kis vacak. :S
Jegyezzük meg mind a ketten! Egyikünknek majd csak eszébe jut rákérdezni legközelebb. :)
Én is lelépek. Még van némi csomagolnivalóm (nem, nem visznek a nők túl sok csomagot :P) és holnap hosszú út vár rám. :)
Mindenkinek jó éjszakát és szép hetet kívánok! Addig is aloha Fórumlakók! :)
"meg a 9 lyukú hídon is ami egy kis vacak"
:DD Még nem láttam, de ezek szerint nem nagy szám. :)
Egyébként unalmas egyenes úton menni. Autópályán más, ott nagyon figyel az ember 130-nál (vagy kicsit gyorsabban haladva is ;). A kanyargós utak jobban ébren tartanak. :)
Hát nem akartam leírni, de én is visszaadtam azt a keveset, ami lement a vattacukorból... :S Azóta nem ültem ilyeneken. Maradok a földön. :)