Köszi!
Hát ez a Karinthy?! :)) Tréfás ember volt... :) Csokonai szerint a legszebb szavak: gyöngy, vér, szűz, kard (?), szerelem. Remélem, nem mondtam hülyeséget. :)
Puncsika: az idézetre még emlékszem. Gyűjtöm a jobbakat. :-) A fullasztó gyönyört nem. ;-)
Mennem kell vásárolni. Sietek. Sziasztok.
Kérj meg valakit, hogy olvasson neked fel visszafelé. Úgy hangzik. Randán.....
Kíváncsi vagyok a külföldieknek hogy hangzik a magyar beszéd. Állítólag nem tartják szép nyelvnek mert tele van e betűkkel.
A franciáknak tuti, mert nem ismerik a h betűt. :-) De tényleg szépen hangzik a két sejtelmes h közé beékelődött hosszú ó és é.
Én meg hallottam olyat hogy a külföldiek szerint a hóhér nagyon szép szó :)
Gőzöm sincs. Mondtam már egyszer, hogy én nagyon műveletlen vagyok. :-(
Viszont egyszer a magyartanár mesélte, - amit ugyan kétlek, hogy igaz lenne - hogy valakik, valami versenyt rendeztek, hogy melyik nyelven a legszebb a szeretlek szó. És a magyarok beírták, hogy lenolaj, és nyertek.
Tudtad ezt?
A Guiness Rekordok Könyve tartja a "Könyvtárakból legtöbbször ellopott könyv" világrekordját.
Legbelül sosem vagyok a realitások talaján, csak meg kell adni a világnak, amit az megkövetel. Utána viszont szabad a pálya..... :-) Ide illik egy idézet:
"A lélek akkor öregszik, ha már csak földön járnak a vágyai, szárnytalanul."
Azt nem tudom hogy Csokonai mire mondta de Karinthy szerint a fülolaj a legszebb magyar szó :D
Ti igen! :-D Mert akkor ide jön.... ;-)
Megyek ebédelni, remélem, utána még lesztek.
Addig egy kérdés: tudod, milyen szavakra mondta Csokonai, hogy a magyar nyelv legszebb szavai? Azt hiszem, hangzás, nem jelentés alapján gondolta.
Csokonai Vitéz Mihálynak reklamálj :)
A szép enyészet viszont a naplemente, ami szép de elvesztjük általa a Napot.
Igen hasonló. Bár az enyészet szó itt nekem nem tetszik annyira. Nem a jelentése miatt, hanem a hangzása miatt. A "hanyatlik tündöklő hintaja" viszont nagyon szép. És ezt a hullámot megtöri az enyészet kemény ny és sz párosítása. Nekem legalábbis.
Ne tedd, légyszi! :-) Ha ilyen maradsz, akkor nincs semmi gond. :-)
Ez nem optimista, hanem nihilsta nézet, nem? ;)
Szóval időnként elemelkedsz még a realitás talajáról. ;-)
Ne is! Előbb-utóbb minden rendbe jön. Vagy ahogy szoktam mondani: olyan még nem volt hogy sehogy ne legyen.