Abból, hogy szerinte a kifőtt nokedlira tojásrántottát kell tenni ahhoz, hogy tojásos nokedli legyen belőle. Én meg a a nyers, felvert tojást öntöm a forró nokedlira, amit előtte zsiradékban forrósítok át és úgy sül/dermed rá a tojás.
Nekem még az a szó tetszik hogy gerzemürze :D Azt is kajára szokták mondani, de nem tudom mire...
De miből sikerült kitalálnia azt a szót, hogy macsánka? :))
.DDD Nálunk is, csak mikor fiatal asszony voltam, anyósomnak nem teccet ahogy készítem és ő mondta rá, hogy macsánka. :) Azóta így nevezzük. :)
De elavultak vagyunk. Nálunk csak simán tojásos nokedli. :) A memme tetszik a legjobban. :D
Mi van ebben fura? :DDD Nálunk úgy 30 éve a tojásos nokedli, nem más mint macsánka. .DDD
a hadifasírt tetszik a legjobban :)
adjunk neki új neveket pölö: memme,pempőke..ilyesmi :)
Sajnos nem tudom melyik hova tartozik. A Google-t vettem segítségül és ez a termés így gyűlt össze... de azért nem semmi hogy ennyi neve van.
Jaa.. lassú a felfogásom. Köszi:) Jó lenne ha úgy lenne.
gánica, görhöny. Nem tudod mely tájhoz tartozik ez a kettő?
Anyósom zalai volt és a kettő közül rémlik valamelyik, hogy így nevezte. Egy volt vele a gond...Istentelenül keverte a tájszólásokat, valami felvett hülyeségből.
Ha figyeltél, én sem az autótól féltem, hanem a motortól.
Mi az, hogy merthogy?? Az ámen annyit jelent, úgy legyen. :)
Na, ez durva. Ez már nem nem vicces...
Szóval ez a sok szó mind ugyanazt jelenti:
lepcsánka
tócsni
tócsi
macok
cicege
cicedli
pacsni
beré
bere
prósza
hremzli
latkesz
babagudovica
toksa
görhe
borzaska
bujka
recsege
bramborák
gánica
huszárrostélyos
görhöny
hadifasírt
enge-menge
Igen?:) És most te pl. mire gondoltál ettől a kiemelt mondattól?
valahogy éreztem,hogy neked még az a régi fajta van,de "nyugi",ha lejár,akkor Te is kapsz egy gyönyörű színben pompázó kártyácskát :) vagy? :(
pont azt nem szabad :D Az itt mindenkinek élénk,és hamar beindul..már edzettek vagyunk :)