Lecserélnéd a mostani melódat egy olyanra? ;)
miért? egész nap sétálgat és még a füle sem fázik:)
:D Nem semmi. Nem irigylésre méltó a melója. :)
furcsa környéken laksz:) ideje lenne elgondolkodnod a költözésen;)
Ma reggel a pék felé mentemben furcsa jelenségre lettem figyelmes... megdörzsöltem a szemem, mégis megmaradt a furcsa látomás...
Aztán az újságosnál férfihangon kért egy Blikket előttem... szóval, ki mer még panaszkodni, hogy sz.r melója van?! :)
Hát, nem tudom mennyire gyakori ez. Lehet, hogy a laborbeli technika fejlettsége miatt volt kimutatható mennyiségben... (érzékeny volt az elemző készülék) Vagy épp egy autópálya húzódott el a kakaóbab termővidék mellett. (talán nem általános, hogy a kakaóban ólom van mindenhol) Amennyi csokit megeszünk, nem hinném, hogy az sokat ártana. Inkább használ. :) Jókedvűek leszünk tőle. (a csokigyárak által felkért tudósok szerint :)
A nagyforgalmú utak mellett legelésző tehenek húsában és tejében is biztos kimutatható a kipufogógázok néhány összetevője. (A sok méreg rárakódik a fűre, egy része bemosódik a talajba, ahonnét szintén a fűbe jut vissza a vízzel. A tehén ezt lelegeli és belejut, meg ugye a levegővel is beszippant elég károsanyagot.) Méreg az élet, de csak lassan hat.
Az egyik helyszínelők részben arról volt szó, hogy a kakaótermő országokban még mindig ólmozott benzint használnak és az amerikai csokoládéban kimutatható mennyiségben benne volt az ólom... ezek szerint néha jobb is, ha nem kerül sok kakaó a csokiba... :S
Azt nem. De legalább nem csapódik ki idővel. :)
Tessék, pont a csokival foglalkoznak ebben a cikkben. A végén leírja, hogy a tejbevonó massza miben különbözik a csokitól. ("a kakaóvaj helyett legfeljebb öt százaléknyi más növényi zsírt" használnak benne)
A csokoládét kakaópor, kakaómassza, kakaóvaj valamint cukor összekeverésével készítik.
kakaómassza --> kakaóvaj, kakaópogácsa (abból meg kakaópor)
Először szétválasztják (kakaó készítés), majd újra összerakják. :)
Mert szintetikusan szép az élet. :)
Nem, persze. Biztos láttál olyan csokit, amelyik 30, 50 vagy 70 (esetleg még több) %-os. Azok elég drágák. A tejbevonó massza kb. annyira lehet csoki, amennyire a szójás fasírt hús.
Még nem figyeltem meg ezt a trükköt, de legközelebb majd nézem. :) Ennyi erővel elég lenne hengeres csokiformát készíteni, és arra rakni a fóliát.
Engem csak az zavar, hogy sokszor még a neves csokigyárak sem csokoládéból készítik a mikulást. Mindre az van írva, hogy tejbevonó masszából van. Ez meg mi lehet? De hogy nem tiszta csoki, az biztos! :S
Persze, minden üzelt televan vele ilyenkor. Télen-nyáron ugyanaz a nyúl, csak valóban a fólia kicsit más rajta...
Bár néha amikor az ember kibont egy ilyen mikut, akkor meg nem mondná, hogy mi volt az korábban... a szép csomagolás alatt mindig más világ van. :)