:) Az életben nem találtam volna ki. Nekem lipton lett volna a tippem, de hogy az hogy jön ki.... :)
Ez jó :-)
Én valahol a postavonatnál leragadtam. Mentségemre szóljon, hogy a mentát csak koktél alkotórészként kedvelem.
Pedig biztos volt tea mentalevélkivonattal.
Elnézést kérek, tudom, nagyon fárasztó... :)
azért mindent én sem tudhatok.
de hosszasan gondolkoztam rajta... még a teakészletet is végigböngésztem :-(
A második, gondolom, egy körlevél :-)
Találóskérdések, vagy képrejtvények. Mit olvastok ki belőle? :)
Az elsőhöz van egy kis segítség, tea is van ilyen. :)
1.

2.

igazságod lehet. ezexerint én a kivétel méhészetében jártam.
nem hiszem, hogy egyrészt az akácosok a méhészeké, másrészt, hogy ugyanazé a termőföld mint az akácos meg a kaptárak. a mai világban ilyen fokú összehangoltság nem jellemző.
Szerencsére elég forró volt ahhoz, hogy csak kortyoljam :-)
:) Nem szoktam kávézni, cappuccinot iszom inkább. Az a sózott kávé "koktél" elég pocsék lehetett. Külön szívás, ha egyben felhörpinted az egészet. :)
Állagra és színre olyan, mint a zsír... Pont ilyen a repceméz is. Előtte kicsit barnás színe van, de teljesen kikristályosodik 1-2 hónap elteltével. Azt hiszem, a cukrászok szokták felvásárolni, azért nem lehet boltban kapni.
én úgy gondoltam, hogy az akácosok közelébe nem tesznek olyan növényt, ami egyidőben virágzik vele. persze a környéken lévő gizgazt is felkeresheti a raj.
micsoda irígy ember... a legjobbat magának akarja :-)
a méhek nem robotok, hogy be lehet őket programozni. persze ha leteszed őket egy akácosba, akkor az akácvirágzás idején nagyrészt akácmézet fognak hordani amit szépen el lehet szedni tőlük menet közben, de nem fognak válogatni és ami mellettük még megtalálható néhány km-es körzetben virág, arról is gyűjtenek. természetesen minél több egyéb virág van, annál nagyobb százalékban, így előfordulhat, hogy a cukrozatlan akácméz is hamarabb fog kikristályosodni(ami egyébként meg nem baj).
pár éve sikerült olyan virágmézet szereznem(a tulaj nem nagyon akart belőle adni, meg akarta tartani magának), amit a méhek valami nyári gizgazos rétről szedtek össze. olyan volt mintha zsír lenne(az állaga, a színe egyaránt). annál finomabb mézet még nem ettem.
valami 100 ft körüli összeggel volt tavaly magasabb a felvásárlási ár a cukornál legalábbis mifelénk.
én mindig azt hittem, hogy amit akácmézként eszem, az csak akácból származik. Ismét tanultam valamit :-)
a felvásárlási ár gyakran annyi mint a cukor ára így nem mindig éri meg cukrozni.
olyan, hogy tiszta akácméz nincs és az akácméz is kikristályosodik egy év alatt(persze a friss nem)
én mondjuk jobban szeretem a virágmézet.
Egyszer valami össznépi kirakodóvásáron árultak mindenféle mézet és a szimpatikusabbnak tűnőkből vettünk kóstolót. A medvehagymának nagyon kedvelem az illatát, azt gondoltam, hogy a méze sem lehet annyira rossz. Tévedtem :-S
Sózott kávét úgy lehet inni, hogy a cukros (eredetileg kávéporos) flakont felcseréled a sóval teli (eredetileg szintén kávéporos) flakonnal (esetleg jóindulatú barátaid megteszik helyetted), majd figyelik az arckifejezéseket tisztes távolságból, hátha nem marad benn a koktél :-)
ha a friss akácméz (én ezt szeretem) megfelelő hőmérsékleten tartva kristályosodik, akkor cukrozott. de ahonnan veszem, ott is bevallják, hogy amit leadásra (azt hiszem, így nevezik) visznek, azt cukrozzák, mert olyan alacsony áron veszik át tőlük, hogy másképp nem éri meg. elvileg nem is adhatnának el belőle kéz alatt.
Medvehagymaméz? :) Már a neve alapján sem kezdenék ilyennel... Sózott zacc? Finom lehet.
Na igen ám, de le is folyik onnét. Kicsit sűrűbben jó lenne szerintem.
Idézgető
Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem.
- Rodney Dangerfield
Állati jó mondásai voltak ennek a fazonnak! :)
Repcét még nem. De medvehagymamézet már igen. Ne próbáljátok ki! Borzalmas! Élvezeti értéke a sózott kávéval azonos...
Folyósan szeretem. leginkább vajaskenyér tetején.