Weight: 7,000 tons (1,000 tons removed during 1990s renovation)
Paint: 50 tons every 7 years
Kell rá egy kis festék...
Nem nagy dolog? Ellennél vele egy ideig.... :)
Egy építész biztos tudja, hogy megy ez. Én nem. Érdekes lehetett megtervezni minden esetre.
Szerintem mikor ilyesmit építenek akkor tudják a tömegét. Hiszen ahhoz hogy precízen legyen megtervezve ahhoz szerintem szükséges a súly is. Vagy gondolom az föl van jegyezve hogy mikből áll, azoknak a tömegét meg már biztos nem volt nagy dolog összeadni.
Nem tudom. Arra gondoltam én is, hogy mindennek a tömegét felírták anno, de nem sok értelme lett volna. :S Minek írtak volna fel néhány (tíz)ezer számot, hogy összeadhassák?! :) Mindegy. Nem tudom, hogy csinálták, de elgondolkodtató.
Elképzelhető, hogy az építésvezetőnek, vagy a tervezőnek volt olyan perverziója, hogy mindennek feljegyezte a tömegét, de kevéssé valószínű. :)
Nem biztos hogy utólag mérték meg. Valószínűleg számon tartották hogy miből mennyit használnak mikor épült, nem?
Ha valami szép szabályos alakja lenne, akkor még menne is. De így.... Aligha. A csavarok, szegecsek - vagy amikkel összerakták - is nyomhatnak néhány tonnát, és lehetnek más anyagok is benne. De érdekes, hogy valahogy megtippelték... Az ő titkuk marad. Meg ki tudna vitatkozni velük? Csak az, aki már megmérte a tornyot. :)
szerintem kiszámoltáka térfogatát.
Újabb fontos adat a Honfoglaló játékosoknak. ;)
Vajon hogyan mérték meg?
Cicamata híre: "meleg papok felszentelésének kérdésében"
Brrrrrrrr! :S Nem, nem. Őket csak forró vízzel lehet felszentelni, nehogy hősokkot kapjanak.
atiat is költtt egy verset, csak ő hokilokinak...:D
én sose érzem a kávé hatását..:D :( inkább valami red bull...:D
Macsek hsz-e jó. Most látom először, hogy valaki kultúráltan próbálta elküldeni a fenébe B13-at. :)
Tegnap is az lettem volna, de este hétkor ittam egy kávét ennek az elkerülésére :)) És bevált.
Reggel héttől fent vagyok :P Nem vagyok álmos:D
Miért? Még tök korán volt :D
Nem tudtam. De ez megint egy érdekes, de semmire sem jó adat. :S :)
Nagyon jó a random! :D
Tudtad ezt?
Az Eiffel-torony súlya 9441 tonna.
nem semmi...:)