Örömmel doboltatik ki a Tisztelt Egybegyülteknek, hogy hosszas fontolgatás után őméltóságos puncsossága meghozta döntését gradU alatvalójának névváltoztatására vonatkozóan. Mivel fent említett egyed semmilyen ellenállást nem tanusított a személyes tulajdonát képező megszólítási forma elkobzása ellen (M.A.T.A. Ügynökség titkosszolgálati jelentése alapján), ezért fenséges puncsosságunk méltósággal jelenti be, illetve ki, hogy a szóban forgó egyén nevét gradU-ról gradU-ra változtatja, amely sokkal jobban alkalmazható olyanfajta becézések felhasználására, mint a grabU, vagy annak egy továbbfejlesztett változata a grabME! Ez utóbbi származéknév kiejtése azonban súlyos dögönyözési következményekkel jár, ezért kérjük az egybegyült hallgatóságot, hogy körültekintéssel alkalmazza azt.
Jó reggelt!
Tortácskának jó..izé...estét/délutánt!
(Nemtudom mi van nálatok:((
Operaházi jelentés azoknak, akik nem szeretnek olvasni:
Tutter volt.
Operaházi jelentés azoknak, akik mindenre kiváncsiak:
Több parkon kell keresztül kutyagolni, mire a melóhelyről elérek az Operaházhoz. Ez kb. 7km-es kis út (van busz is, de szeretek gyalogolni). És az egyik parkban, az egyik pálmafáról két kis Possum szaladt le. http://www.calm.wa.gov.au/plants_animals/mammal_possum.html Ez ritka, mert inkább bujócskázni, meg a tetőn ugrálni szeretnek. Nézegettem őket egy darabig, de nem mentem oda hozzájuk, mert valaki anno azt mondta, hogy harapnak. Ráadásul eszembe jutott Karinthy egyik novellája, amiben egy nyuszit akar megsimogatni, de az mindig megszökik előle és a végén már olyan mérges, hogy a nyuszit legszívesebben a falhoz csapná, mert az nem hagyja magát megsimogatni.
Az Opeaházban ki-be lehet járkálni. Nem az van, hogy ha már eltépték a jegyed, akkor nem jöhetsz ki többet. El sem tépik a jegyet. Nagy élmény kinézni az üvegfalon az öbölre és a Harbour Bridge-re.
A Concert Hall a szó legszorosabb értelmében szédítő. http://www.sydneyoperahouse.com Három emeletes a nézőtér, mindent látni mindenhonnan, de ennek az az ára, hogy az ember leszédül a felsőbb sorokból. Már ha olyan jó magyar szokás szerint a legolcsóbb jegyet veszi, ugye.
Maga a zene pedi......bemegy az orron, le a tüdőbe, onnan a gyomorba, ott kering egy darabig, először összehúzza a hasizmokat, majd a test többi izmát, a bőr feszülni látszik, mintha összement volna, a csontok túl szorosan vannak egymáshoz és az egész test egyetlen atommá préselődik, majd felemelkedik és végig gurul a térben, mintha hullámokon hánykolódnék. Jövő héten megint megyek…..
Semmivel sem vagyok messzebb, mint a többiek.
A Harbour Bridge megmászásánál teljes ruházatot és felszerelést kap az ember. Mikor a vezető felmérte, hogy kinek mekkora ruhát hozzon én mondtam neki, hogy nekem a legnagyobbat, mert nagy vagyok. Erre ő azt felelte: “Nem nagy, csak magas”. Bööööööööööööööööö
Sokszor nehéz angol kifejezésre magyar megfelelőt találni. A smooth operator egy olyan személy, aki nagyon finoman, simulékonyan tud elcsábítani, rávenni valamire a saját haszna érdekében ugy, hogy észre sem veszi az ember.
Angol forrásaimban ezt találtam:
1. Someone who successfully handles people or situations for self-gain.
2. Someone who behaves in a devious or manipulative way, especially in order to obtain some kind of self-advancement.
Ezeket a mondatokat mennyire érted?
Otthon nekem is megvan a sade cd. Megnézhetem, hogy a dalszöveg miről szól pontosan, de ha bízol az angolodban üsd be google-ba: sade smooth operator lyrics. Aztán a szabadfordításon lehet gondolkodni. Ha eszembe jut valami, írom.
Ui.: Miért bántódnék meg?
"Oh, well, yeah, ok, why not?"
:-DDDD Ez nagyon illő válasz ám egy szertartáson! :-D A visszakérdés a legjobb benne! :-DD
Te mindig mindent "épp ismersz".
:-D Jó is lenne! Ezekre mondja a művelt német, hogy coincidence, nem? ;-) (mármint, hogy pont ismertem véletlenül) Lehet, hogy lexikonnal etettek, mert így nem tudtam elolvasni azokat, és nem tudtam művelődni sem belőlük... ;-D
80 éves? Nem, annyi még nem vagyok.... Vagy én lennék a Vándor a Ring Cure, akarom mondani Gyűrű kúra című filmből?!? ;-) Ez is csak hiú álom lenne....
Kitaláltad az új nevemet? Óóó, ennek örülök, és már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az... :-) Egyszer majd remélem elárulod, ha már ilyen jól kitaláltad... ;-)
Jók azok a meghatározások! :-)
francia: Páp ül á pádon, kicsi á lábán á sző, dé má nő.
Azért remélem nem tűnik el mint dödi...:(
Akiknél mindig előkerül valami ilyesmi az Rettenet, Harimata és Te... Ha ti beszélgettek akkor tuti hogy előkerülek a kacsintások meg a hasonlók....
Jó éjt!
(1x-erre írtuk)
Rettenet nem került elő a hétvégén... :(
:D Akkor már most kezd elmúlni? ;DD
Nem, te nem szoktál pajzánkodni, ez véletlen volt.
Romlatlan? Hát én hoztam fel hogy félreérthető amit írtam :D
Hát... szerintem is-is :D
De nem baj, segítek neki szívesen, azt akarom, hogy sikerélménye legyen :)
Te vagy az egyetlen romlatlan köztünk... ;) De ez idővel elmúlik majd, meglátod. :)
Értem. Ennyire bonyolult beüzemelni, vagy ftc szereti, ha fogják a kezét, amikor ilyet kell csinálnia?
Hm... hogy itt hagyott minket mindenki...
Igen, azért írtam, mert már nekem is gyanús volt, ahhoz képest hogy én írtam :DD