lehet itt elméletet gyártani a kárpát-medencében, hogy ott miért nem működhetnek a dolgok ilyen hidegben, de a csúf tény az, hogy működik. sőt még vannak olyan elvetemült emberek, akik az ilyen "fizikai törvényeket" figyelembe nem véve, gonosz módon gépjárművekkel közlekednek az északi sarki jégmezőkön. persze csak hogy minket bosszantsanak, mert más dolguk amúgy nincs.:)
Ok, tömény fagyálló, akár talán -70 fokig elintézted a gondot. És az akku, meg az olaj? Mit csinálna az amúgy is sűrű váltóolaj? A motorolaj sem lenne pite. -20 fokban már szép sűrű.
gradU: már miért ne indulna? azért mert itthon csak olyan fagyállót kapsz ami -19 celsiusig bírja, attól ott még lehet ennél jobb anyag is. szibériában állítólag rendszeresen -40 körül van a hőmérséklet télen és ott is közlekednek az emberek valahogy. vagy gondolod, hogy megáll az élet és mindenki beköltözik a hó alá?
Tenyleg kepes emberi leny -55 C-ot elviselni? Nekem tavaly telen otthon a -15 fokban torteno buszmegalloban valo varakozasokrol mar olyan emlekeim vannak, hogy a csontjaim fajtak a hidegtol, es orak kellettek utana otthon vagy a munkahelyen atmelegedni.
ez csak annyival hidegebb a -25nél, mint amenyivel nyáron melegebb van itt.
retek: OK, én csak hallottam. De azért a -55 csak kevesebb még 20-25-tel annál is (az autós feltételezésre visszatérve).
gradU-nak. En Csiki vagyok (erdely) es az iden telen napokig minusz 30-35 volt, es mit mondjak...................... nem koppant, es az autok is mukodtek. Ja es orakig kint voltam es elek, nem haltam bele. A hideget is meg lehet szokni.
Tasi-r: van orosz nyelvvizsgám, mégis l-nek néztem... hát ez ciki. Télleg Nipi. :)))
davide: szerintem Nipi...de orosz szerintem is:-)
Állítólag -30- -35 °C-ban már koppan a köpés. Pocsék érzés lehet ilyenkor akár pár percet is kint tartózkodni.
Brutális. Nem szeretném megtapasztalni. Ilyen hidegben még az autók sem indulnának be. Az akku kapacitása nagyon lecsökkenne, az olaj zsírszerű lenne, és a nem tömény fagyálló is kásává válna. Meg ráfagynának az ülésre a beülők.
Ha megnézed a feliratot, látod, hogy cirill betűs... ott lehet ennyire hideg. De hogy minek folyton Photoshop-ozni a hozzászólásban... pffff!
Vaze, nekem múltkor -15 fokban ráfagyott a szakállamra a lehelletem. Mi lehet -55°C-ban?
Ez a -55°C szerintem is ruszkiban van... Ott az emberek biztos mind hidegvérűek:)
Szerintem Szibéria. Bár két-három hete Moszkvában is lesüllyedt -50°C-ra a hőmérséklet.