Képrejtvény
segítség: nem olyan mint egy öszvér
Ahhoz gratuláltam, hogy találtál egy jó képet, és még ki is csikartad vele a megoldást az Esernyőből :).
hú, féltem hogy megfogtál, de az öszvér-csődör mindig terméketlen, márpedig nemzeni a csődör szokott... :)
Segítek...
"Az öszvér-csődör mindig terméketlen (steril), az öszvér-kanca azonban
termékeny (fertilis), bár nagyon ritkán, de ló- vagy szamár-csődörtől
megtermékenyülhet. Több mint 60 dokumentált esetben született utódja, a
lóval vagy szamárral párosodott öszvérkancának."
hát Omrik volt a legközelebb, szóval a keresett szó a
"nemzőképes"
mert ugye a malom az nem zőképes, az öszvér pedig nemzőképtelen.
Próbáltam a segítséget kiérteni belőle.
Már belezavarodtam abba is, hogy a mondás szerint melyik állat csökönyös.
gradU... nem támadásnak szántam, csak nem akartam hogy tévútra menjetek... :) Egyébként a nem csökönyös már jó is lehetne, mert ugye az öszvért azért tenyésztik mert engedelmesebb mint a szamár, azonban ha valami nem olyan mint ami nem csökönyös, akkor az csökönyös. Márpedig a malom az nem csökönyös... de nem is nem meggyőzhető :)
Állatoknál az igénytelennek az igényes az ellentéte?
És a szívósnak? Szívótlan?
"aha, persze...", "(érezzétek a hangsúlyt... " Ez alapján sem jó a "meggyőzhető"?
Tiszta lelkifúróm van most már a nemecsekes feladvány miatt (pedig azóta kiderült, hogy komplett közmondásokat tudok ezzel a szisztémával ábrázolni ), de nem akartam lavinát elindítani vele.
már nagy szakálla van, de: általában a kétszer tagadás állítást jelent, de vannak kivételek. Viszont a kétszeres állítás sosem lehet tagadás? Sohasem!
Szerinted ez tárgyra nem lehet igaz? Ezért írtam a lisztet is, de írhatnék állatot, mondjuk csörgőkígyót is. Olyan, mint egy öszvér? Nem.
Jó, akkor jelző: meggyőzhető. (nem csökönyös)
hirtelen.
Ez nem egy híres malom, és az öszvér nem szokott hirtelen cselekedni.
Tudom, tudom, rövid "i", de ha már "Nemecsek"-et elfogadtuk "Nem ecsek" helyett...
jelzőt, mivel a "nem olyan mint egy öszvér", az ekvivalens azzal hogy "nem olyan mint amilyen egy öszvér".
szakadjatok már le a szélmalomról.. annyi köz van a megoldáshoz mint az előzőben a cseresznyánek nemecsekhez.... Viszont kitalálható a fenti információk alapján.
Este összeültünk a srácokkal a Balaton-parton, és eléjük forgattam a feladványt, hogy segítsenek. Nagyjából az volt az egységes reakció: Most azt várod, hogy azt mondjuk, hogy a szélmalom nem olyan, mint az öszvér? Hát nem olyan."
Nulla kreativitás .
Ha az előzőből indulok ki, ahol ugye a cseresznyétől eljutottunk Nemecsekig, akkor ennek a képnek a megfejtése: kardántengely...
esernyo, mit vársz megfejtésnek? Nem a megfejtés érdekel, hanem, hogy mégis miben gondolkozzunk...
Illetve meddő, és ebből beugrott, hogy meddő szélmalomharc, és ha nem meddő, akkor termékeny, de ez most már nagyon erőltetett .
Nem leszek nagy segítség, mert közben átgondoltam, hogy egy öszvér makacs, erős, hibrid, teherhordó, stb.
Na a szélmalom nem ilyen .
Bocs, volt egy átmeneti időszak, amíg autóztam, így nem tudtam kérdezni, de látom nem fejtettétek meg azóta még.
Te nem írsz a kép alá egyenletet?