Addig is annak aki nem szeret számolgatni:
Kis gasztronómia
Miért finomabb a jobb medvemancs a bal medvemancsnál?
Nem szűkebb értelemben értettem. Nem a rejtvényt és a megoldását találtam meg máshol. Arra én sem szoktam rákeresni, sőt ha korábbról ismerem a megoldást, azt se írtam be semelyiknél. Más módon viszont Ti is használjátok a guglit.
Nyilván nem fejből, de ennyi idő elteltével mások is rákereshettek:
A medve mindig a jobb mancsával taperolja a mézeskaptárt, ezért azt csípik össze a méhek.
egyébként a feladat megfejthetőségét bizonyítja, hogy Omrik egyik szépszeműje csípőből vágta... :)
találtam valahol valami lakberendezős oldalon, hogy a folt-takarókban a medvemancs az északi államokat jelképezi. jófelé kapizsgálok?
Esernyő nagyon szépen kérlek, áruld el a megfejtést, mert különben a vízbe löknek, mivel ezt a csontot rágom már tegnap óta újra meg újra .
Nem szerencsés úgy távoznom a fórumról, hogy nincs meg a megoldás, mert azon kattogott az agyam, hogy macipracli, bocskéz, brumikacsó stb., így kapásból elszalasztottam a fordítani való első mondatot .
Aztán végignéztünk a hajós srácokkal egy rakat táncos ezt-azt a Balaton-parton, nekem pedig csak olyan megjegyzéseim voltak, hogy jé ez pont olyan mint két hatalmas evőpálcika, nahát ez meg egy egyszemélyes ugróiskola, és a lányok alsószoknyája úgy néz ki, mint a muffinforma. Ekkor már nyomatékosan kértek, hogy hagyjam abba, mert ezt még sörözve / borozva sem jó hallgatni .
Magyarul szólva: asszociálok szünet nélkül, de nem kerültem közelebb a megoldáshoz.
Amint partot ér a hajó, futnom kell tolmácskodni, de utána ígérem próbálok majd asszociálni. Igaz az is lehet, hogy már majd fordítás közben nekilátok, hátha akkor pattan ki az isteni szikra .
ez egy kicsit asszociációs feladat, és bizony van egy olyan megoldása, mire ha rájössz, tudni fogod hogy az a megoldás :)
Azért mert jobb .
Összesen: 13
[1]