Ki vagyok én?
1. Voltam hajósinas a Mississippin, önkéntes a polgárháborúban, sőt ezüstbányász is. Emellett egy skandináv népcsoporttal is összefüggésbe hozható vagyok.
2. Nem szerettem a rosszkedvet, csak vidám dolgokról szerettem írni, gyakran szerepelt nálam felfuvalkodott katona, állandóan segíteni kész, furfangos rabszolga, intrikusok, másokat megtévesztő ikertestvérek, elveszett, majd megtalált gyermekek.
3. Írásaimban női életutak játszották a főszerepet, teljesen kibontakoztatni a tudásomat mégsem tudtam, mert bár nem ez volt az anyanyelvem, mégis spanyolnátha végzett velem.
Már miért lenne csalás Apudat segítségül hívni? Én is kértem segítséget a filmeknél, nem is tagadtam egy pillanatig sem, sőt külön jeleztem, mert nem szerettem volna idegen tollakkal ékeskedni.
egyébként gugli-agyú aput használni csalás vagy nem? mert ugye te a filmeknél kiüvöltöttél a fiúknak :)
cin99: Fel sem merült bennünk, hogy rákérdezzünk, már múltkor tisztáztuk, hogy nem ér google-t használni, nem fogjuk ezt ismételni, csak ha új ember csatlakozik, aki esetleg nem tudja.
Te meg meglepően ügyes és tájékozott vagy, ezen már nem csodálkozunk , meg amúgy sem szívesen zaklatnánk Apudat, hogy miképpen is történt
.
mielőtt megkérdeznétek, hogy séróból vágom-e ezeket: köztársaság csak egy volt az usa előtt, tehát római. és a felfuvalkodott (hetvenkedő) katonáról hallottam, steven saylor róma című könyvében, és csak a neve kellett, beírtam tehát gugliba a hetvenkedő katonát, és kiadta h a neve plautus volt. egyébként meg apám tanusítja, hogy a nevét kérdeztem tőle, mert ő jegyez meg minden mozzanatot a könyvekből
Elicia a 3. valóban Kaffka Margit, ügyesen megfejtetted.
LordRadi az 1. pedig tényleg Samuel Langhorne Clemens, azaz Mark Twain.
A másodiknál elég gonosz voltam, de kiegészítem a tényeket: egy köztársaságban éltem életem, aminek hosszát egész pontosan senki nem tudja. Műveimből merített ihletet Shakespeare és Moliére is.
A harmadik leírás tényleg Kaffka Margitra illik, bár tőle sosem olvastam egy sort sem, de a forrásokban stimmel minden...
A 3. talán Kaffka Margit? Kicsit kevés az infó.. a 2. még nehezebbnek tűnik, elsőre a svejk a derék katona írója ugrana be, még gondolkozok..
a második csak Mark Twain lehet
Összesen: 19
[1]