Gyors játék a betűkkel
Melyik szó nem illik a sorba?
Vatta, Manna, Voodoo, Fapipa, Pille, Batáta
pontosabban: ha elvesszük a kezdőbetűt, akkor csak a pille nem szimmetrikus. ezáltal ha a kezdőbetűt a végére tesszük, csak a pille nem lesz pille
bocs, esernyő, szeretem a pontos megfogalmazást
Elicia és pech: nagyon jól érzékelitek, hogy lényeges, hogy szinte minden betűből több is van, kivéve mondjuk a szavak első betűjét, ami kerülhetnek akár máshová is .
Pech hogy pech megelőzött mire szépen begépeltem hogy értelmes legyen, ő már elküldte.. pedig isten bizony még nem volt beírva mikor írni kezdtem..
Ahogy Chevie Chase (ha jól írtam le a nevét) mondta egy filmjében:
Miért van a mississippiben 4 db i, 4 db s de csak 2 t és egyetlen m?
Ezek alapján azt mondanám, hogy a Pille a kakukk, mert abban csk 1 dupla betű van. vatta aa tt, manna aa nn, wooodoo oo oo fapipa pp aa batáta tt aa pillében csak a ll van.
Szerintem a pille, mert az összes többiben két-két azonos betű is van. (ha a megfogalmazás nem lenne érthető: pl: vatta-> aa, tt, manna-> aa, nn, ...)
Szerepel már a helyes megfejtés, de a logikája kicsit más, tényleg érdemes egy kicsit "rakosgatva" játszani a betűkkel .
egyébként a feladat címe a játék a betűkkel. szóval azért be van határolva, egy logika szerint lehet hogy tök egyértelmű, míg a többi belemagyarázás.
nem akarok gonosz lenni, de mindig lehet szabályt találni akármelyik szóra. A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy "szerintem melyik szó nem illik a sorba?".
hát, a Batátában van ékezetes betű
Összesen: 18
[1]